Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Efter två år i Korea – öppnar krog på söder

Gustav Kyhlberg öppnar koranska krogen Madam
Gustav Kyhlberg öppnar koranska krogen Madam

Det finns ingen mat som den koreanska. Det anser åtminstone kocken Gustav Kyhlberg som startar egen krog på Tjärhovsgatan.

ANNONS

När Gustav Kyhlbergs fru fick ett jobb i Korea så var det bara för familjen att packa ihop och flytta dit. För Gustav som är kock var Korea, ett land känt för sina stränga mattraditioner, inget lätt ställe att börja arbeta på. Istället stannade han hemma om dagarna, tog hand om hushållet och åt sig igenom det koreanska köket.

– Jag märkte att den här maten var bäst i världen och under två år kunde jag planera vilken sorts krog jag skulle öppna när jag kom hem.

Även den enklaste rätt är i princip är perfekt

Sagt och gjort. 1 september öppnar Madam på Tjärhovsgatan 5. Här kommer han att servera det typiskt koreanska som Yukhoe – koreansk råbiff, Tteobokki – riskakor med gochujang-glace samt Bo ssam – grissida med kål och ostron. Och allt serveras på porslin direkt från Korea. Inga efterrätter, inget kaffe på maten och inga bestick. Bara pinnar och sked – precis som i Korea. 

– Det som är så fint är att den koreanska maten gjorts på samma sätt i flera generationer. Det betyder att även den enklaste rätt i princip är perfekt och maten dessutom fettsnål, med lite socker om du jämför med övriga Asien, och byggd på massor av grönsaker.

Krogen öppnar lördag 1 september och håller öppet varje vardag för lunch och tisdag till lördag på kvällarna.

Adress: Tjärhovsgatan 5

Tjärhovsgatan 5, Stockholm, Sverige