Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Scen 44 var i ekonomisk kris – kunde inte betala skulder

44:an har ont om stålar, extra ont om stålar den här gången.
44:an har ont om stålar, extra ont om stålar den här gången.

Musikscenen som fostrat artister som Thåström, Kent och Stefan Sundström hamnade i ekonomiskt trubbel.
"Scen 44 sitter i skiten", skrev arrangörerna i ett Facebook-inlägg.
Mindre än ett dygn senare var krisen avvärjd efter donationer.

ANNONS

Scen 44 är en del av Kafé 44 som ligger i kulturhuset Kapsylen på Tjärhovsgatan. Här är det spelning varje tisdag och torsdag under skolåret. Thåström, Kent och Stefan Sundström är några som börjat sin karriär på scenen, där ungdomsband från hela länet spelar. 

Men Scen 44 brottas med ekonomin, enligt ett inlägg som delats på kulturföreningens Facebooksida. Föreningen hade obetalda räkningar och skulder, bland annat från Stim.

”Vi tror fortfarande på att kunna driva en scen utan vinstintresse, men sanningen är att vi lever i en vinstintresserad värld. Alla inom Scen 44 arbetar ideellt, men det gör inte drivandet gratis”, står det i inlägget som fortsätter:

”I skrivande stund planerar vi för hur vi ska få det att fungera i framtiden samt hur vi undviker en liknande situation med STIM igen, men just nu finns alltså en räkning och hyror som måste betalas i förrgår.”

Scen 44 vädjade om donationer från allmänheten. Och det dröjde inte länge förrän krisen var avvärjd. Mindre än ett dygn senare såg det ut såhär:

Vi har fått in det vi behöver och betydligt mer därtill. Vi visste att ni skulle stötta oss, men det här var mer än vi föreställt oss. Ni har alla visat att solidariteten inte är död och att en profitfri musikscen för alla fortfarande uppskattas.

Tjärhovsgatan 44, Stockholm, Sverige