De tipsar om guldkornen på Pride – Allt om Stockholm

De tipsar om guldkornen på Pride

AOS utforskar 

Lesbisk och nyfiken? Eller bara partysugen? Vi frågade fem Pride-experter vad vi absolut inte får missa under Stockholm Pride 2017.

ANNONS

Martin ”Miss Inga” Johansson, Creative Director på Familjen Ahlbom

Martin "Miss Inga" Johansson slutar på Södra teatern och blir ansvarig för klubbarna hos Familjen Ahlgren

Martin ”Miss Inga” Johansson, nattlivskung/ drottning

Vad är det bästa med Pride? 

–  Att hela Stockholm vaknar till liv igen efter några sömniga sommarveckor! Gays, heteros och allt där mellan är glada och pepp på det mesta!

Detta får vi inte missa:

– Självklart får man inte missa paraden på lördag eller det enorma festutbudet runtomkring. Själv planerar jag att gå på Mr Gay Sweden-finalen på Berns och självklart även festerna på Hornhuset där jag tycker det finns något för alla i regnbågsfamiljen. I år tänker jag även besöka Prideparken. Jag tycker att arrangörerna har lyckats få till en hel del kul bokningar. Framåt småtimmarna kommer jag hänga på Moon Motel både fredag och lördag eftersom mina favorit-DJ:s Per QX och Marcus Ullmarker står i båset!

Så undviker du nybörjarfelen på Pride

Pamela Leal Viñals, DJ i Stockholms Gayscen sedan 1993

DJ Pamela är en legendarisk gay_DJ i Sthlm

DJ Pamela är en legendarisk gay_DJ i Sthlm

–  Att det är då många öppet manifesterar rätten att älska den en vill, påminna människor om allas lika värde oavsett läggning! Det finns många platser runtom i världen där hbtq-personer blir förföljda, fängslade eller dödade- därför är Pride fortfarande oerhört viktigt.

Detta får vi inte missa. 

– Missa inte paraden med alla ekipage, färglada människor och framför allt de som tågar under parollen ”Marching for those who can’t”. Och i år kommer jag att DJ:a på Clean Groups samtliga fester på Berns, på Moxytältet i Pride Park och på Clarion Sign Poolparty så det får man inte heller missa.


Läs mer: Så rustar polisen för en säker Pridevecka


Håcan Andersson, Projektansvarig scen och artistprogram Pride Park

Håkan Andersson

Vad är det bästa med Pride? 

– Alla glada ansikten, men också såklart det breda utbudet – allt från det som händer på stan till programmet i Pride House på Kulturhuset, lördagens stora parad och såklart Pride Park, festivalens nav och festplats.

Detta får vi inte missa: 

– Egentligen inget men absolut inte Robert Wells Rhapsody in rock – Pride Edition på fredagen den 3 augusti. Så mycket allsång till låtar med Queen, AC/DC, Bon Jovi och Scorpions.

Oscar Léman, Projektledare för scenprogrammet i Pride Park

Oscar har varit volontär på Pride i flera år.

Oscar har varit volontär på Pride i flera år.

Vad är det bästa med Pride? 

– Att hela staden förändras och det blir en positiv energi och feststämning runt om i staden. Att företag, föreningar och gemene man engagerar sig i dessa frågor om mänskliga rättigheter.

Detta får vi inte missa: 

– Jag tycker att den nya scenen, regnbågen, har ett väldigt intressant och brett program, så det får man inte missa. Även The Closing Party på lördagen tror jag kommer bli något utöver det vanliga – en perfekt avslutning på Stockholm Pride 2017.

Gunn Lundemo, DJ och festfixare

Gunn ordnar stor fest på lördagen

Gunn ordnar stor fest på lördagen

– Att alla samlas och skapar en så fin vecka ihop. Att få se glädjen och bekräftelsen från alla som stöttar och supportar allas lika värde. Dansen och gråten. Och festerna såklart.

Detta får vi inte missa:

– Min fest får man absolut inte missa om man är lesbisk eller nyfiken. Jag anordnar en lesbisk och queer inomhusfestivals efterfest på Colosseum på lördagen och jag räknar med att 3000 personer kommer. Det kommer vara runt 40 internationella akter  och locals samt sex stycken tatuerare på plats. Sen får man inte missa paraden, den är ett måste.

Våra bästa helgtips direkt 
i mejlen – varje fredag!

Fler liknande artiklar

AOS utforskar

Testa dina kunskaper om konsten i tunnelbanan

Helgtips

Gratis konsert och julmarknad för kattälskare

Hairy Tales
Helgtips

Feministisk punkcirkus sätter håret i fokus

AOS utforskar

Vintageplanscher i ny butik på Södermalm

Rosendals Trädgård
AOS utforskar

Kom i julstämning med vinterbar på Rosendals

AOS utforskar

Stans bästa skylt finns i Skanstull