Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Nu får tv-spelsnördarna en egen bar

Nya baren N3rds på Bondegatan. Alex Lak Ägare, Mika Kajaner Enträvärd, Måns Winnerby Servitör, Eleonora Martin Barchef.
Nya baren N3rds på Bondegatan – för dig som gillar gamla tv-spel.

Spela tv-spel och bli nostalgisk, ät en Tetris Plate och skölj ner den med en Princess Peach. Nu öppnar stans första krog för spelnördar på Södermalm.
– Jag vill att de ska bli som på det ljuva 90-talet när man satt ett gäng vänner i soffan och spelade mot varandra, säger ägaren Alex Lak.

Den 14 april öppnar den nya baren N3rds på Bondegatan 1. Här står tv-spel, gemenskap och nostalgi i centrum tillsammans med mat och dryck. Målet är att fungera som ett extra vardagsrum för gäster som vill umgås med sina vänner, träffa andra spelintresserade eller kanske utmana någon i en retrospels-match.   

– Jag vill att de ska bli som på det ljuva 90-talet när man satt ett gäng vänner i soffan och spelade mot varandra med split-screen, berättar grundaren och ägaren Alex Lak.


Fler tips för dig som gillar tv-spel:

Här ligger Stockholms okända japanska arkadhall 

Här är nördklubben där alla är välkomna


Basutbudet: 10 klassiska konsoler

Alex Lak började samla på retrospel 2011 och intresset växte sedan snabbt. Han startade en YouTube-kanal, grundade en tv-spelsförening och arrangerade olika spelkvällar på barer och restauranger. Snart väcktes också idén om att skapa en permanent krog med fokus på tv-spelsnostalgi. Nu, efter två års planering, har den idén blivit verklighet.

– Vårt basutbud består av över 10 klassiska konsoler från 1985-2005 med så gott som alla tillhörande spel. Vi kommer dock inte att ha några pc- eller onlinespel då jag tycker charmen försvinner om man sitter på krogen och pratar i ett headset, berättar Alex.

Lugnande besked till väntande tv-spelssugna på N3rds facebooksida.

Lugnande besked till väntande tv-spelssugna på N3rds facebooksida.

Käka en Tetris plate

Utöver spelandet kommer det även finnas en meny med mat och dryck. Här återfinns maträtter som Balrog’s Toast, Mushroom Kingdom Pasta, Tetris Plate och King Koopa Burger samt drycker med namn som Winter is Coming, Princess Peach och Kirbys Dream.

Ägaren Alex Lak berättar att det även kommer att arrangeras tävlingar och temakvällar. 

– Någon lördag kanske vi arrangerar en cosplay-fest medan vi helgen efter kör under parollen ”Mario goes metal” där musiken består av rocklåtar som är omgjorda till 8-bitarsmusik. Bara fantasin sätter gränserna, berättar han.

”Finns inget trevligare”

Är det verkligen socialt att sitta på krogen och spela tv-spel?

– Spel är socialt, punkt. Det finns nog inget trevligare än att sitta med ett gäng vänner eller främlingar och tävla mot varandra eller bara spela något kul tillsammans. Vem vet, man kanske till och med kan finna sin själsfrände här hos oss.

Vad kan gästerna förvänta sig av premiärkvällen?

– Det blir fullt ös och många överaskningar. Vi kommer normalt ha en liten timavgift för de som vill spela men under premiärhelgen så kommer alla bord och spel att vara avgiftsfria. Sedan vet man aldrig vad min personal kan hitta på då vi är ett gäng väldigt kreativa individer. Men det får nog bli en överraskning.
Marieviksgatan 29a, 117 43 Stockholm, Sverige