Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Din bästa Stockholmsguide

Så hittar du till lantlivet – mitt i stan

Om du inte hinner åka till landet, hjälper vi dig på traven.
Om du inte hinner åka till landet, hjälper vi dig på traven.

Vi drömmer om landet; att botanisera bland ekologiska varor, träffa en bonde och köpa nyvärpta ägg. Men det tar så mycket tid. Vi hjälper dig ta genvägarna till det gröna livet här i stan.

Saknar du tid att åka till marknader och gårdar utanför stan för att handla närproducerade råvaror?  Lugn bara lugn. Allt om Stockholm har listat butikerna innanför tullarna där du hittar ekologiska och miljövänliga varor och kan handla allt från kravmärkt kött, nyskördade grönsaker, egengjorda marmelader och nyvärpta ägg. 

Resta gårdsbutik

På Västerlånggatan i Gamla stan ligger Resta gårdsbutik. Butiken har fokus på kött från den ekologiskt drivna gården med samma namn så här hittar du korv och chark i alla dess former. Resta gårdsbutik har även en espressobar där man kan köpa en caffe latte gjord på gårdens egna mjölk.

http://www.restagard.se/mer-om-oss

Proviant

I den charmiga butiken Proviant på Sturegatan 19 vill man hjälpa svenska gårdar att nå ut med sina råvaror. Här kan du bland annat handla knäckebröd, olivoljor, ägg, kött och givetvis massa frukt och grönt. Varorna som säljs i butiken är samma råvaror som används i Proviants egna restauranger på Gärdet, Kungsholmen och på Östermalm. 

http://proviant.se/butiken/

Paradiset

Paradiset är Sveriges största ekologiska matmarknad med tre stora butiker i Stockholm. På hyllorna hittar du allt från frukt och kött till hygienprodukter och annat som behövs i hemmet. Alla varor har dock en gemensam nämnare – ursprunget är naturligt och hållbart. 

http://paradiset.com

Rosendals Trädgård

Gårdsbutiken på Rosendals Trädgård är en fin liten butik som vill peppa folk att handla ekologiskt och närodlat. I butiken handlar du örter, frukt och grönsaker som odlats i trädgården. Även god sylt, saft, marmelad och annat som butiken syltat och lagt in finns att köpa. Dessutom har Rosendals trädgård ett vedugnsbageri som erbjuder goda bröd och bakverk som både smakar ljuvligt men som också är toppenbra för miljön. 

http://www.rosendalstradgard.se/bageri-gardsbutik/

Stockholms Matmarknad

Inne i Sturegallerian ligger det inspirerande och tjusiga matmeckat Stockholms Matmarknad. Marknaden har allt från fisk- och köttdiskar till ostförsäljning och grönsaksstånd. Här fokuserar man på ett nära samarbete med sina producenter och säljer endast hållbara råvaror av väldigt hög kvalitet. 

http://www.stockholmsmatmarknad.se

Cajsa Warg

I Cajsa Wargs butiker i Vasastan och på Södermalm ligger fokus på långsiktigt hållbar mat för miljö, djur och människor. Naturliga och hälsosamma matvaror står i centrum. Cajsa Warg vill även erbjuda en behaglig shoppingupplevelse för stressade stockholmare och har därför satsat mycket på en rogivande atmosfär i butikerna. 

https://www.cajsawarg.se
 

Stockholm, Sverige