Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Guide: Här kan hela familjen gosa med djur

Bögs gård.
På Bögs gård i Sollen­tuna hittar du en hage med lamm som man får gosa med.

Från kungliga hästar till svin och getter. Du behöver inte åka tusentals mil för att få uppleva livet på landet. Vi tipsar om familjevänliga ställen i Stockholm där du kan gulla med djur i sommar.

ANNONS

Besök kungens hästar

Häng med på guidad visning bland de kungliga hästarna på Hovstallet i sommar. Under perioden 10 juli till 20 augusti är innergården med kafé och butik öppen dagligen. Den guidade visningen är cirka 45-60 min och tar dig genom Hovstallets alla byggnader stall, garage, vagnhallar och selkammare. Mer info här.

Var: Väpnargatan 1, Östermalm

 

Siggesta Gård

Siggesta Gård har blivit ett populärt utflyktsmål för familjer. Här finns djur på gården året runt: höns, getter, hästar och alpackor. Till sommaren kommer även får, lamm och en och annan ko och hälsar på. Här kan den som vill även testa på ponnyridning. Gården är öppen alla dagar klockan 9-21. Mer info här.

Var: Siggesta gård, Värmdö

 

Torekällberget 

ANNONS

På Torekällberget i Södertälje finns höns, getter, kaniner, svin, kor, får, gäss och hästar. Här kan du följa med djurvårdarna på en gratis mat- och pratrunda. Djurvårdarna berättar om alla djur som bor där, djuren får sig en godisbit och besökare har möjlighet att komma djuren nära – och kanske klappa några av dem. Lördagar och söndagar, klockan 11-11.20. För 40 kronor kan du också ta en tur bland hus och hagar på Torekällbergets gotlandsruss, som annars gärna också blir klappade. Mer info här.

Var: Torekällberget, Södertälje

 

Lill-Skansen

På Lill-Skansen har barn kunnat bekanta sig med djur och natur året runt sedan 1955. Här kan du klappa små tama djur som katter, kaniner och marsvin. Missa inte heller att lämna bort gamla nappar till kattungarna! Måndag till fredag klockan 10–15, lördag till söndag klockan 10–16.

Var: Skansen, Djurgårdsslätten 49-51, Djurgården

 

Bandängens parklek

På Bandängens parklek finns bland annat en lekpark med lantgård och djur som getter och kaniner. Här får barnen nära kontakt med djur och natur – och inte minst kunskap om miljöarbete och ekologiskt kretslopp. Djuren är ute mellan måndag till fredag klockan 08.50-16.30 samt lördag och söndag klockan 08.50-15.30. Här kan du under sommaren även testa på ponnyridning helt gratis: 29 juli och 11 augusti klockan 11-13. Läs mer här.

Var: Björksundsslingan 35, Bandängen

 

Bubblare: Kosafari på Väddö

Den som är villig att bege sig utanför länets gränser, närmare bestämt till Väddögårdsmejeri i Norrtälje, kan också hänga med på kosafari. Bonden tar med besökarna på traktor och vagn ut till kossorna och berättar där om djuren och livet på en bondgård. Pågår från 10 juli till och med 4 augusti, måndag, onsdag och fredag. Turen tar 30 minuter. Pris 60 kr. Mer info här.

Var: Hammarbyvägen 34, Väddö, Norrtälje

Stockholm, Sverige