Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Bota vinterdeppen – med sommar i city

Aloha! Res till solen med endast ett busskort på fickan.
Saknar du solen? Vi vetar du hittar den.

Känner du dig hängig, glåmig och allmänt nedstämd? Det gör resten av landet också. Att drabbas av vinterdepression är inget ovanligt, men det går att råda bot på. Eller i alla fall försöka. Här har vi listat ställen i Stockholm där du kan få en välbehövlig injektion sommar – mitt i vintern.

ANNONS

Slappna av på spa

Finns det något bättre än att bada bubbelpool, basta och få en avslappnande massage? Antagligen inte. Runt om i stan finns många spaanläggningar och det är bara att välja och vraka. Här har vi listat några av dessa.

Elements spa

Vid Clarion Hotel på Ringvägen 98 hittar du Elements Spa. Här har du tillgång till bland annat in- och utomhuspool och olika sorters bastu.

Varför inte unna dig en ”sunday sprunch” – en härlig kombo av spa och brunch.

Besök Elements spas hemsida för prislista och bokning.

Stockholm saltspa

På Kornhamnstorg 49 i Gamla Stan ligger Stockholm Saltspa.

Saltrum – eller haloterapi som det också kallas – är ett rum fullt av bergssalt som hjälper till att rengöra luftvägar och samtidigt vårdar huden. För den som vill gå all in på saltet erbjuds även saltyoga, massage, ansiktsbehandlingar, samtalsterapi och healing.

Besök Stockholm saltspas hemsida för prislista och bokning.

ANNONS

Sparadiset 

Sugen på en blixtvisit till Hawaii, Indonesien eller Maldiverna? Då behöver du inte åka långt.

På både Södermalm, Östermalm och Kungsholmen hittar du Sparadiset – varje anläggning inspirerad av olika världsdelar eller land.

Här kan du hänga i bubbelpoolen eller unna dig en lyxig ansiktskur – härligt!

Besök Sparadisets hemsida för adress, prislista och bokning.

Yoga i solsken

Flera yogaställen runt om i stan erbjuder värmeyoga. Det är, precis som det låter, yoga i värmen. Bra för både kropp och själ och en minisemester bort från minusgraderna.

Nirvana

På Åsögatan 166 på Södermalm finner du Nirvana.

Vi pratar alltså om yogaanläggningen – huruvida man uppnår det buddhistiska uppvaknandet låter vi vara osagt. Sommarfeeling är dock garanterad, kan Allt om Stockholm intyga.

Här kan du nämligen – förutom att träna yoga, få massage, healing och andra typer av behandlingar – boka in en skön timme i solrummet.

Softa i en solstol eller hängmatta i 30 grader under sollamporna – en rejäl dos D-vitamin till ett betydligt skonsammare pris än en solsemester. Glöm inte att packa strandoutfiten!

Besök Nirvanas hemsida för prislista och bokning.

Nirvana.

I solrummet kan du få dig en rejäl injektion D-vitamin.

Unna dig en somrig utekväll

Att gå på krogen under vinterhalvåret är sällan lika befriande som på sommaren. Visst är det varmt och mysigt i baren, men det är trots allt svårt att ignorera snöflingorna som faller utanför fönstret.

Det gäller helt enkelt att lura samtliga sinnen och lajva charterturist så gott det går.

Koh Phangan

På Skånegatan 57 på Södermalm och Nybrogatan 8 på Östermalm hittar du restaurangen Koh Phangan. Här kan du njuta av smarrig mat och paraplydrinkar i en häftig miljö som tar dig hela vägen tillbaka till Thailandssemestern.

Öl som Singha och Chang erbjuds och drinken går självklart att få i form av en så kallad ”bucket” – energidryck och sprit i hink.

Besök Koh Phangans hemsida för bordsbokning, meny och öppettider.

Tiki Room

På Birkagatan 10 vid St.Eriksplan hittar du Tiki Room. Här erbjuds en uppsjö av färgsprakande, exotiska cocktails att avnjuta i en härlig polynesisk miljö.

Besök Tiki Rooms hemsida för aktuella öppettider.

Thaiboat

På Kajplats 301 nere vid Norra Hammarbyhamnen hittar du Thaibåten, en annan restaurang som går all in på thailandstemat.

Under vintern kan du boka en egen igloo till ditt middagssällskap. Det låter kanske inte speciellt somrigt, men fruktiga drinkar, kulörta lampor och sand mellan tårna gör att man lätt drömmer sig bort till varmare breddgrader.

Besök Thaiboats hemsida för bordsbokning, meny och öppettider.

Uppvärmda igloos på Thaiboats vinterfest.

Uppvärmda igloos på Thaibåten. Foto: Ztefan Bertha

Bada bort din ångest

Ibland är ett varmt bad det man behöver allra mest. Somliga har privilegiet att ha ett badkar hemma, men allt som oftast är det också trångt, bökigt och inte riktigt så mysigt som man hoppades på.

På badhus kan du både träningssimma, hänga i jacuzzin och om du har tur åka vattenrutschkana. Packa badbrallorna så drar vi!

Eriksdalsbadet

På Hammarby Slussväg 20 ligger Eriksdalsbadet – en riktig badhusklassiker. Här hittar du både traditionella simbassänger och äventyrsbad. För den som verkligen är ute efter sommarkänslan finns även en liten utedel som är öppen året om.

Badet är väldigt poppis bland barnfamiljer och risken finns att du blir nedskvätt när någon stökig tonåring gör bomben eller att kön till rutschkanorna blir lång när någon bestämt sig för att göra stopp i forsen. Vardagar rekommenderas därför om du inte vill riskera att komma därifrån mer utmattad än innan.

Besök Stockholms stads hemsida för öppettider och prislista.

Centralbadet

På Centralbadet på Drottninggatan 88 kan du förvänta dig betydligt mer avslappnade stämning. Här kan du förutom att bada även få ljusterapi – en form av terapi med ljusbestrålning som ska motverka höst- och vinterdepressioner.

För den som vill slå på stort finns även mängder av olika behandlingar att ta del av – allt från ansiktsbehandling till massage och tarmsköljning. Kom ut som en ny människa, helt enkelt.

Besök Centralbadets hemsida för öppettider och prislista.

Besök ett annat land – på hemmaplan

Ibland behöver man bara komma bort en stund. Det räcker helt enkelt inte med låtsassolsken och spexiga drinkar – man behöver uppleva andra miljöer och kulturer på nära håll. Då kan ett besök på museum eller i en exotisk trädgård vara den rätta medicinen.

Gamla Orangeriet på Bergianska trädgården

I hjärtat av Bergianska Trädgården, belägen på Veit Wittrocks väg 7 på Norra Djurgården, hittar du Gamla Orangeriet. Ta en fika eller luncha i växthuset – mitt i vintern!

Besök Gamla Orangeriets hemsida för meny och öppettider.

Fjärilshuset

Regnskogen finns närmare än du tror. I Fjärilshuset, beläget vid Hagaparken, kan du promenera runt bland exotiska fjärilar, fiskar och växter i sköna 25 plusgrader – året om.

Besök Fjärilshusets hemsida för öppettider och kostnad.

Världskulturmuseerna

På världskulturmuseerna Etnografiska museet, Östasiatiska museet och Medelhavsmuseet får du ta del av konst och kultur från många spännande delar av världen.

Lagom till sommaren tas den fria entrén på museerna bort, så passa på!

Besök Världskulturmuseernas hemsida för öppettider.

Stockholm, Sverige