Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Guide: Nöjen du fortfarande kan ägna dig åt i coronatider

Nöjen i coronatider
Vi guidar till nöjen du fortfarande kan uppleva i coronatider.

En stor del av Stockholm nöjesliv har stängt på grund av coronaviruset, men inte allt. Vi har sammanställt ställen som är fortsatt öppna.

ANNONS

Klubbar

Många större klubbar tog tidigt beslutet att stänga sin verksamhet efter regeringens beslut om att inte tillåta större sammankomster. Men det betyder inte att alla har lagt ner temporärt.

Bar Brooklyn, Timebar och Café Opera är några av ställena som har inplanerade klubbevenemang i helgen. För den som dans så sammanställde vi en lista med totalt tio klubbkvällar som har öppet i helgen.

Museum

Den här veckan har de flesta av stadens större museum stängt igen dörrarna för besökare. Men än så länge har inte alla det.

Fotografiska museet invigde förra fredagen två nya utställningar och Tekniska museet har i helgen premiär för sin nya utställning Hyper Human, där människa möter maskin. Men på måndag 23 mars stänger även Tekniska tillfälligt sin publika verksamhet, skriver museet i ett pressmeddelande. De kommer satsa på att flytta upplevelser till digitala kanaler.

Det bör sägas att fortsatt öppna museum följer regeringens restriktioner och håller räkningen så inte mer än 500 personer är på besök samtidigt.

ANNONS

Kvartersbiografer

Filmstaden stängde i veckan tills vidare ner sina biografer. Så det kan bli svårt att se blockbusters på den stora duken en tid framöver. Även Bio Rio har pausat verksamheten.

Men andra mindre biografer har inte ännu stängt. Svenska Bio har fortfarande sin biografer öppna, det vill säga Grand på Sveavägen och Victoria på Götgatan.

Zita på Birger Jarlsgatan har inte heller beslutat om att stänga än.

Kvartersbiografen Bio Capitol har inte bara öppet utan satsar nu även på ett nytt koncept: Att hyra ut sin biograf till privata visningar. Du och ett gäng polare kan få en hel biosalong för er själva.

Restauranger och barer

Krogbranschen har fått en redig smäll som följd av det nya coronaviruset. Men det betyder inte att alla restauranger och barer är stängda.

Vill du äta eller dricka ute så har du fortfarande alla möjligheter till det. Vill du äta god mat från din favoritkrog, men ändå undvika andra människor så har många krogar börjat satsa på take away i dessa tider.

Vi sammanställde en lång lista med ställen som börjat med hämtmat i coronatider.

Stockholm, Sverige