Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

5 gröna oaser: Här skogsbadar du i Stockholm

Se dig omkring i skogen. Fundera på hur träden rör sig i vinden.
Att skogsbada handlar om att medvetet öppna sina sinnen.

Hela Stockholm är ett mindre paradis för skogs- och naturkontakt, menar skogsterapiguiden Petra Ellora Cau Wetterholm. Här är fem platser som lämpar sig väl för skogsbad.

ANNONS

Shinrin yoku är japanska och betyder ordagrant skogsbad. De senaste åren har metoden blivit en internationell hälsotrend som också har nått Stockholm. Men snarare än att doppa sig i en skogssjö handlar det om att bada sina sinnen i skogen.

Har du långt till en skog kan det vara på plats att hitta en park, och har du långt till en park kan vilken liten lund som helst fungera fint när du vill ha en vilsam paus med skogsbad.

Petra Ellora Cau Wetterholm håller i guidade skogsvandringar och leder skogsterapi som del i sitt jobb som psykolog, här tipsar hon om fem områden för skogsbad.


Skölj bort stressen med ett skogsbad


  1. Hagaparken ”Hagaparken är fantastiskt fin och har mycket gamla träd, blandskog och man kan finna undanskymda platser på många ställen. Även vid vattnet.”
  2. Judarskogen ”Judarskogen i Bromma är lättillgänglig invid tunnelbanan och bjuder på fina stråk med blandskog.”
  3. Skogen vid Ulriksdal och Confidensen ”Här finns fantastiska ekar och kuperad terräng invid den vackra slottsparken.”
  4. Lill-Janskogen ”Lill-Janskogen är ännu en samhällsnära skog innanför tullarna, vid Norra Djurgården som lämpar sig väl för skogsbad.”
  5. Erstaviken Intill Erstaviken i Nacka finns hällmarker med tall och ljung, täta granskogar, sumpskog och sandiga åsar såväl som sjöar och småvatten inne i skogen.”

Stockholm, Sverige