Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Här är stans nya alternativa loppis

Arrangören Terese Åhlund visar upp ett gäng föremål som kan komma att säljas på loppisen.
Arrangören Terese Åhlund visar upp ett gäng föremål som kan komma att säljas på loppisen.

Du som gillar punk, goth, kawaii, synth, psychobilly eller en annan alternativ stil kan fynda i helgen.
– Till exempel har jag lysande löshår till salu och en kompis ska sälja hattar som ser ut som tekoppar, säger arrangören Terese Åhlund.

ANNONS

”Någon borde starta en alternativ loppis i Stockholm” tänkte 35-åriga Terese Åhlund efter att ha sett liknande koncept utomlands.
Och när inget hände bestämde hon sig för att själv ta tag i det. På söndag – med samtliga 34 säljplatser bokade – har den premiär i Globala gymnasiets aula vid Zinkensdamm.

– Det finns nischade loppisar för specifika stilar, men de blir ofta väldigt smala. Jag vill samla flera alternativa stilar under samma tak, säger Terese Åhlund.

”Det kan vara en viktig mötesplats för folk inom alternativa stilar att ses på”

– Terese Åhlund

Hattar, lockar och catwalk

På loppisen kommer det också finnas fik och modevisning, och man kan tänkas hitta alla möjliga annorlunda prylar – själv kommer Terese bland annat sälja löshår – så kallade ”cyberlox”, och en annan säljare tillverkar hattar föreställande tekoppar, kistor och tårtbitar.

– Fokus kommer att vara på mode men framförallt tänker jag att det kan vara en viktig mötesplats för människor inom alla möjliga alternativa stilar att ses på, säger Terese Åhlund.

Själv är hon en erfaren loppmarknadsbesökare.

– Mitt bästa fynd är från en burlesk-loppis, jag bytte bort en gammal balklänning mot en skitcool frack med dödskallar på.


ANNONS

Stort intresse på nätet

För att informera fler har Terese skapat ett facebookevent för loppisen och i skrivande stund har nästan 700 klickat i att de är intresserade av att gå.

– Det är en stor och härlig lokal så jag hoppas verkligen att folk kommer för att fynda, inspireras och bara ha trevligt tillsammans en söndagseftermiddag, säger hon.

Fakta

Alternativ loppis

Vad: En loppis för alternativa stilar så som metal, kawaii, punk – och en massa andra.

Var: Zinkensdamm, Globala gymnasiets aula på Hornsgatan 93.

När: Söndag den 7 maj klockan 12–16.

Pris: 40 kronor i entré, gratis för barn.

Hornsgatan 93, Stockholm, Sverige