Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Oktoberfest i Stockholm – så gör du en egen tysk ölrunda på stan

Oktoberfest i Stockholm 2019
Ein bier bitte...

Letar du efter en ursäkt för att ta ett par öl - vi ger dig en: Det är oktoberfest-tider.
Proust!

ANNONS

Under hösten har vi tjatat en del om tyska viner. Men, just nu är det oktober och årets tionde månad är ju synonymt med tysk öl och oktoberfest. Även om den officiella oktoberfestsäsongen är slut har vi skarvat lite och gjort en guide:

 1. Bierhaus. Krogen på Tegnérgatan är ett riktigt vattenhål för stans ölkännare. Det är Bauhausinspirerat, man serverar korv och har en pigg, fräsch och tyskt öllista med pils, kölsch, weissbier och schwarzbier bland annat.
  Adress: Tegnérgatan 10
 2. Sekt. Den tyska restaurangen satsar på mat vi vanligtvis inte förknippar med Tyskland. Öllistan vill inte vara sämre och du hittar således roliga tyska ölsorter här – om du inte vill dricka lite tyskt vin såklart.
  Adress: Runebergsgatan 1
 3. Löwenbräu: Ölhallen som flyttade hit 1970 från Klarakvartern är tysk i kvadrat. Du kan käka schnitzel, dricka skummande pilsner, och leva dig tillbaka till gamla Klara. Här håller man nämligen hårt på traditionerna och har bland annat samma lunchmeny nu som för 100 år sedan. Drick en pilser, en weissbier och allt däremellan.
  Adress: Fridhemsplan 29
 4. Zum Franziskaner
  Om Löwenbräu är gammalt så är Zum uråldrigt. Den tyskinspirerade krogen har legat på Skeppsbron sedan 23 december 1889 och är således en av stans äldsta krogar, men med en pigg inställning till öl: här serveras bara tyska och svenska bärs från småskaliga oberoende producenter.
  Adress: Skeppsbron 44
 5. S:ta Clara Bierhaus
  Även den här krogen är gammal som gatan. (Vi börjar ana en trend) Ölstugan i gamla stan som dessutom arrangerar mycket konserter har över 150 år på nacken och serverar typisk tysk mat som schweinhaxe och schnitzel uppblandat med husmanskost. Sen finns det såklart tysk öl på både fat och flaska.
  Adress: Lilla Nygatan 17 

Tegnérgatan 10, Stockholm, Sverige