Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Ungdomsfestivalen We are Sthlm – här är hela programmet

I år fyller ungdomsfestivalen We are Sthlm 20 år.
I år fyller ungdomsfestivalen We are Sthlm 20 år.

I år firar Ungdomsfestivalen We are Sthlm 20 år med ett fullspäckat program.

ANNONS

We Are Sthlm hålls i Kungsträdgården, arrangeras av staden och riktar sig till ungdomar mellan 13 och 19 år. Festivalen pågår i fem dagar, 13-17 augusti, med musik, dans och aktiviteter.

– Det är lite speciellt i år eftersom vi fyller 20 år. Vi har valt att verkligen fokusera på det som är hjärtat: en festival av, för och med ungdomar, säger Linnea Monteiro, verksamhetschef.

Hon berättar att årets program är framtaget av ungdomarna själva. Genom instagram har önskemål från tagits in för att behandlas, programläggas och produceras av unga.

– Vi har försökt bokar artister som precis är på väg att slå igenom. Vi vill att man ska se artister för första gången hos oss, säger Linnea Monteiro.

Nedan följer ett urval ur programmet med saker som du inte får missa. 

Tisdag 13 augusti 

Rockbjörnen: Höjdpunkten under festivalens första dag är Rockbjörnen, som är fansens musikpris. Rockbjörnen kommer att hålla till på stora scenen mellan klockan 19.30 och 21.30. Programledare är  Johanna Nordström och Frida Söderlund.

Fryshuset: Fryshuset är på plats festivalens alla dagar och har flera arrangemang under veckan. Till exempel kan man under deras flagg prova på dans, rap, DJ, open mic, basket, skate och boxning. Fryshuset kommer också ha en plats där vem som helst får sitta och ta det lugnt och prata om vad som helst.

Balettakademin: Balettakademin är på plats festivalens alla dagar. Hos dem kan du titta på dansfilm, se improvisation och dansföreställning live och få information om gratis prova-på klasser på Balettakademien.

Offixciall & DiegoxMami Takeover: Afrobeat workshop med Offixcall där det kommer bjudas på AZONTO – kulturell dans från Afrikas Gold Coast, Ghana.

ANNONS

Onsdag 14 augusti 

Filmvisning Space Jam: På onsdagskvällen mellan klockan 20.00 och 21.30 visas den klassiska filmen Space Jam från 90-talet på stora scenen.
Filmen handlar om Michael Jordan som tillsammans Snurre Sprätt tar sig an en intergalaktisk match i basket för att rädda jorden.

Svenska Aikidoförbundet: Under festivalens alla dagar kan du prova på och se uppvisningar i japansk självförsvarskonst.

Polisen: Ordningsmakten närvarar under hela festivalen. De berättar om polisyrket och hur arbetet går till.

Unga Berättar: Prova på animation, greenscreen och att göra självporträtt på iPad.
Du kan lära dig att trickfilma och animera både med dig själv och cut out samt göra ett snyggt vykort. Unga berättar närvarar hela festivalen.

Torsdag 15 augusti 

Offixciall & DiegoxMami Takeover: Mellan klockan 17 och 22 hostar Diegoxmami & Offixciall en hel kväll på stora scenen. Det blir dans, framträdanden och hemliga gäster.

FUNGZ: Artist som uppträder på stora scenen.

Lisa Conta: Artist som uppträder på stora scenen.

Ibbe: Artist som uppträder på stora scenen.

Blackout: Dansgrupp som uppträder på stora scenen.

Jiddra Inte: Organisationen Jiddra Inte finns på plats under hela festivalen. Hos dem får du prata om det som är viktigt och kanske jobbigt. Känslor, rädslor, utanförskap, ångest.

Fredag 16 augusti 

Power Summer Party: Radiostationen Power Hit Radio tar över scenen med artister som Icona Pop, Näääk, Anis Don Demina, Kaliffa och Norlie och KKV.

Powers Next Generation: En person kommer att få stå på scenen med artisterna under Power Summer Party. Tillsammans med Youtubern och artisten Anis Don Demina kommer  finalisterna väljas fram.

SL: Ta roliga bilder i fotobås, tävla i dans, titta på tv-serien ”Tunnelbanan”, lyssna på musik och dansa. DJ-duon Valerie & Zozo spelar skön musik och det går bra att önska låtar. SL är på plats hela festivalen.

Lördag 17 augusti 

Madi Banja: Uppträder på stora scenen klockan 19.00.

Lamix: Artisten intar scenen klockan 17.00.

Ms Banks: Står på scenen mellan klockan 21.00 och 21.30.

Sami: Ena halvan av Medina står på scenen klockan 18.00.

 

 

Fakta

We are Sthlm

Vad: We Are Sthlm, en av Europas största ungdomsfestivaler 

Var: Kungsträdgården i Stockholm city

När: 13-17 augusti

Hur: Fri entré

 Festivalområdets öppettider 12.00-22.00

Kungsträdgården, Stockholm, Sverige