Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Fem guldkorn på Kulturnatten 2019

Kören Birdies sjunger på Tak, under stjärnorna på Kulturnatten 2019
Kören Birdies sjunger favoritlåtar skrivna av svenska kvinnor.

En kör som hyllar Svenska Ladies, Opera i en källare vid Vasaparken och jazz med mingel i Stadshuset. Kulturnatten 27 april svämmar över med grejer att göra men vi har plockat ut fem russin ur kakan.

ANNONS
 1. Operabar i Wasahofs Festvåning.
  Tre operasångare framför utdrag ur kända och okända operor medan  det serveras öl, vin och drinkar. Du kan även provsmaka fransk, tysk, italiensk, rysk opera och mycket mer i den klassiska operabistron Wasahofs intima festvåning. Medverkande är Ulrika Nilsson, Mats Carlsson, Staffan Liljas och Nigar Dadasheva.
 2. Goto 10 – En helkväll om internetkultur.
  18.30-19.30 Artist talk – hur ser en stormtroopers vardag ut vid sidan av dödsstjärnan? Kristina Alexanderson berättar om att skapa fotografier för internet med leksaker som motiv.
  20.00-21.00 När trollen klev in i politiken – en historisk genomgång Internetmuseum erbjuder en historisk genomgång av hur trollkulturen blivit en politisk maktfaktor. Vi går igenom den så kallade alt-right-rörelsens band med internetkulturen, genom 80-talsestetik, tecknade grodor, raljant antisemitism och rasism, allt inlindat i 4chans ironiska trollkultur.
  19.30-20.00 Internet 20 år fram och tillbaka. Hela världen har förändrats efter att internet trädde in i våra hem och arbetsplatser. Hur såg internet ut för 20 år sen? Vilka beteenden, kulturyttringar och tjänster har betytt mest under tiden? Och hur ser internet ut om 20 år? Internetmuseum presenterar en föreläsning om världens bästa uppfinning som förändrat världen.
 3. Dansens Hus
  –Dansens Hus bjuder på en kväll i rörelse. Upplev streetdans-battle, dansfilmen JUCK på storbildsskärm och kompaniet ReAct i foajén. De flesta av Dansens hus programpunkter håller till på Norra Latins bakgård. Se mer info här.
  18.30-18.50 ReActMed dans undersöker, skapar och leker på Norra Bantorget
  19.00-19.40 Streetdansare från Battle of Botkyrka möter dansare från Urban Connection.Norra Bantorget
  20.00-20.25 / 22.00-22.2 visas den prisade kortfilmen JUCK – om dansare som tänjer på gränser för hur den kvinnliga kroppen får vara.Norra Bantorget.
 4. Stockholms Kvinnohistoriska 
  Hotellet At Six har bjudit in Stockholms kvinnohistoriska till sin enorma takterass där det blir livemusik via kören Birdies som uppträder med låtar dom valt under temat Svenska Ladies. Där hyllar de några av landets bästa upphovskvinnor och artister – Sabina Ddumba, Jenny Wilson, Seinabo Sey, Fever Ray, Frida Hyvönen och Robyn med flera. Museet fixar också stadsvandringar; att man från den höga höjden pekar ut och berättar om viktiga kvinnohistoriska platser i stan.
 5. Stockholms stadshus
  Stadshuset bjuder på orgelkonserter, livejazz och guidade visningar på spännande teman. Ät middag i Gyllene Salen, fråga en guide om Blå Hallens hemligheter eller ta trappan till stadens bästa utsikt.
  18.45-22.30 är det livejazzbar i Gyllene Salen med servering hela kvällen. Koppla av till skön livejazz, drick och ät gott i fantastiska Gyllene Salen.

Stadshuset, Stockholm, Sverige