Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Sista chansen: upplev äkta rädsla på Grönan

Olustiga huset på halloween
Olustiga huset på halloween

Zombier och mördarclowner. Är du inte försiktig så förlorar du din själ.
Gröna Lunds Halloweensatsning är långt läskigare än deras karuseller.

ANNONS


Vad verkligt det låter, ångestskriken ombord på Skeppet som är Gröna Lunds nya läskiga attraktion.

Det rör sig om en förlist drakbåt som drivit i land utan sin besättning och besökarna som vågar sig på måste ta sig igenom en 10 minuter lång skräckvandring över vilken det vilar en tusenårig förbannelse.

Sen upptäcker jag att skriken är äkta, kvinnan framför mig går bland de vindlande mörka gångarna med händerna över öronen och jämrar sig högt.

Skeppet i dagsljus.

Skeppet i dagsljus.

Gröna Lund har alltså lyckats. För i år, som är andra året de kör sin Halloween-skräcksatsning, har de utlovat ännu läskigare stämning än ifjol.

Läskigt/obehagligt

Här kan du promenera runt i en omgjord skrattkammare drabbad av ett virus eller titta in i House of even worse nightmares och ute mellan attraktionerna blir du förföljd av zombier och clowner (de får inte röra dig, du får inte röra dem). Det är en hårfin gräns mellan läskighet och obehag.

Stulen själ

Kanske hjälper det att fly in på Motel Hell? Men, en liten varning till alla er som köpt självhjälpsböcker, gått i terapi, eller på andra sätt försökt finna er själv. Den som checkar in här tappar nämligen, enligt uppgift, bort sin själ.

Mördarclowner

Du får med andra ord inte vara rädd för att bli skrämd om du ska få valuta för den 400-hundring som äventyret kostar; varken som barn, tonåring eller vuxen. För, till råga på allt, har mordiska clowner invaderat Olustiga huset. En ogenomtänkt idé av arrangörerna?  Särskilt med tanke på mördarclown-vågen från ett par år sedan som skrämde både vuxna och barn på riktigt; utklädda typer som skrämde och slog medborgare utanför nöjesfältets trygga sfär. Å andra sidan är det rekommenderad åldersgräns på 13 år. Tuffa tonåringar kanske klarar det bättre än andra.

Snällare obehag

Har du yngre barn är den snällare sidan av parken en bättre idé. Här finns troll, häxor och en tur i Findus och Pettsons hus, samt en rys-teaterföreställning där hjärtat kan göra några försiktiga skutt istället för att hela tiden sitta i halsgropen.

Gröna Lunds Halloween har öppet 19-21 oktober och sedan 26 oktober –4 november.

HAlloween på Gröna Lund 2018

Halloween på Gröna Lund 2018

Gröna Lund, Lilla Allmänna Gränd, Stockholm, Sverige