Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Harakirikorven går i graven – utbytt mot glass

harakirikorvjesper_säljer_glass
Ingen stark korv - men glass i Jesper Levins vagn

Harakirikorvgubben har bytt starka vurrar mot vanlig glassförsäljning vid Djurgårdsfärjan.

ANNONS

Det varade i åtta år. Och folk vallfärdade till Gamla stan, särskilt om natten, för att prova på Harakirikorven – världens starkaste korv som såldes av den minst sagt färgstarka personligheten Jesper Levin.

Världens starkaste korv

De som inte gick till hans vagn för att käka om nätterna kunde istället se folk som diskuterade med Jesper, blev förolämpade av eller bråkade med den samme. Eller så satt folk klistrade för att få syn på någon som provade på en så kallad Helldog (världens starkaste korv) eftersom korvgubben livesände sina arbetspass på Facebook och Youtube.

Jobbigt ekonomiskt och mentalt

Jesper Levin

Men nu är det slut. Sedan en månad tillbaka säljer Jesper Levin glass vid Djurgårdsfärjan nedanför Slussen.

– Det har såklart varit jobbigt både ekonomiskt och mentalt, säger Jesper som under det senaste året haft en del byråkratiska besvär eftersom han inte längre fick stå kvar på sin plats i Gamla stan.

–  På ny plats med andra kunder känns det som Stockholm stad tagit död på ett starkt företag. Så inga mer starka korvar eller några livesändningar. Det känns inte kul längre. Nu säljer jag glass och stänger vagnen innan midnatt, det är helt dött då.

Har du något nytt i kikaren, något som sticker ut på samma sätt? 

ANNONS

– Jag hade en ide om att sälja en hink med mjukglass som folk skulle få fem minuter på sig att käka upp. Men en maskin som kan göra så mycket åt gången är för dyrt, dessutom börjar jag bli lite gammal. Jag vet inte om jag har energin längre.

Och korven? 

– Det kanske blir så att jag kan sälja den via hemkörning till hösten. Vi får se.

Slussen, Stockholm, Sverige