Hon är den enda biffen på helgens vegomässa – Allt om Stockholm
Eva Sederholm som tävlar i fitness och hennes sambo Kristian Thalin äter bara veganskt.
Eva Sederholm som tävlar i fitness och hennes sambo Kristian Thalin äter bara veganskt.

Hon är den enda biffen på helgens vegomässa

Helgtips 

Pulled havre och vegansk mjukglass är vad som väntar på helgens vegomässa. Men även tips om hur du tränar och bygger muskler med endast vegokäk.
– Vi vill skapa ett veganskt paradis, säger arrangören Malin Gustafsson.

ANNONS

På lördag mellan 10 och 18 är det vegomässa i Nacka. Det är den elfte i ordningen och den växer i samma takt som Stockholms intresse för veganskt i allmänhet och vegetarisk mat i synnerhet.

Mässan har ett program som innefattar föreläsningar, food trucks och andra kök samt möjligheter att spana in årets vegonyheter.

Vilka är årets vegonyheter? 

– Dels är det den största mässan hittills, den elfte i ordningen. Antalet utställare och besökare ökar hela tiden eftersom intresset för mat utan animaliska produkter gör det. Men det som man kan hålla koll på i år är bland annat den veganska mjukglassen, lanseringen av pulled havre och Dutch weed, en hampaburgare.

Malin Gustafsson säger att de räknar med över 5000 besökare under lördagen i vad hon hoppas blir ett paradis där vego för en gångs skull är normen.

Vegetarisk biff

En av föreläsarna är Eva Sederholm som tävlar i fitness och hennes sambo Kristian Thalin som föreläser om träning och vegansk kost. 

– Jag tränar och tävlar på helt vegansk mat och tycker proteinhysterin är minst sagt överdriven.  Vi har en ständig diskussion om detta och det är ju klart man måste äta och bygga muskler, men jag letar hellre efter näringen i maten snarare än att räkna på kalorier och protein och det har funkat utmärkt, säger hon.

En vegansk värld

Andra föredrag på mässan handlar bland om hur man bakar veganskt, hur vi ska äta mer baljväxter och sedan det mer allomfattande föredraget: Hur får vi en vegansk värld?

Är detta då en mässa för de redan invigda, för de nyfikna eller bara för dem som vill smaka en vegansk donut? Antagligen funkar den för alla. Mässan räknar med över 5000 besökare. Biljett kan lösas i dörren.

 


Vegomässan anordnas av Djurättsalliansen och adressen till mässhallen är Augustendalstorget 6, Nacka Strand

Våra bästa helgtips direkt 
i mejlen – varje fredag!

Fler liknande artiklar

Vinterljus i Rosendals trädgård
Helgtips

Ljusinstallationer och lammkorv på Rosendal

Helgtips

Sista chansen innan julhetsen

Helgtips

Gratis konsert och julmarknad för kattälskare

Hairy Tales
Helgtips

Feministisk punkcirkus sätter håret i fokus

Mexikansk bonanza på Vassa Eggen och nattanudlar på Häktet
Helgtips

Mexikansk bonanza och nattanudlar i helgen

Södra Teatern, Mosebacke torg
Helgtips

Rampljuset på Södrans nya klubbar i helgen