Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Guide: Återhämta dig på spa i vinter

Från The Nests utomhuspool har besökarna en oslagbar vy över Stockholm.
Från The Nests utomhuspool har besökarna en oslagbar vy över Stockholm.

Trött, sliten och i desperat behov av återhämtning? Bada bort årets motgångar och få ny energi för det kommande året – vi guidar till elva spaanläggningar i Stockholm.

ANNONS
 1. Yasuragi (Nacka)
  Efter flera månaders ombyggnationer öppnade Yasuragi efter årsskiftet med bland annat en ny vegansk restaurang. Här finns nu fler utrymmen för avslappning precis som i den japanska badkulturen: ett tvagningsrum med varma källor, torrbastu och duschar, varmbad, kallbad, kolsyrebad och en ångbastu med salt.
 2. The Nest (City)
  På Scandics hotell Downtown Camper finns wellnessavdelningen The Nest (som troligen fått namnet från den fågelboliknande bastun) på nionde våningen. Här kan den som vill bada, basta, träna och dricka juicer eller cocktails med utsikt över stan. Gör det själv-kit köper du själv till. Är du på jakt efter professionell massage eller ansiktsbehandling får du ta dig någon annanstans, här är det självservice som gäller.
 3. Elements Spa på Clarion (Södermalm)
  Här finns flera olika paket att välja mellan (både över dagen eller med övernattning). Då ingår entré med tillgång till in- och utomhuspool, bastu, ångbastu, solterrass, frukt och te, gym och dagens gruppträningspass samt lån av morgonrock, handduk och tofflor ingår oavsett paket. Det går även att lägga till olika spabehandlingar.
 4. Skepparholmen Spa (Nacka)
  Tjugo minuter från city kan du få en paus från storstaden. Här finns utomhuspoolen och bastu med utsikt över skärgården. Du kan också träna i gymmet och på instruktörsledda pass och göra allt från ansiktsbehandlingar till vattenmassage. Gör det som dagsutflykt eller stanna över natten.
 5. Selma City Spa (Norra Bantorget)
  Kör dags- eller kvällsspa och ta ett dopp i den uppvärmda takpoolen bland Stockholm takåsar, bada bastu och koppla av i loungen. Det finns också en rad behandlingar att välja mellan. Bra att veta – ibland förvandlas detta spa till en lite festligare oas på helgerna.
 6. FågelbroHus & Sparadiset (Värmdö)
  På detta skärgårdshotell, nära Stockholm, drivs den nyrenoverade spa-avdelningen av Sparadiset. Här kan du få både djupgående massage och andra lyxiga spabehandlingar. Välj mellan spadag eller spapaket med övernattning.
 7. Njuta Spa & Klinik (Nacka Strand)
  Här erbjuds privat spabad för en, två eller flera som vill bada tillsammans. Åk dit för bad (med utsikt över Stockholms inlopp), bastu och relax eller ett paket med behandlingar.
 8. Luxury Spa (Gamla Stan)
  Nere i källarvalven på First Hotel Reisen ligger Luxury Spa. Här kan du få spabehandlingar och koppla av i relaxavdelningen med bastu, avsvalkningspool och minigym. Flera paketlösningar finns, så som söndagsspa med frukostpaket.
 9. Sturebadet (Östermalm)
  Klassiskt dagsspa mitt i stan med bad, ång- och torrbastu, hydromassagebad, aromarum och relax, gruppträning och gym. Går även att kombinera med olika ansikts- eller kroppsbehandlingar.
 10. Centralbadet (City)
  Badet på Drottninggatan har både salongsbad, romersk bad- och bastuavdelning, solterrass, gym, barberarsalong och en ekologisk restaurang. Dessutom har de kan du testa allt från klassisk svensk massage, till en ny tysk bastuceremoni och själv spa-ritual.
 11. Hamam Oriental (Upplands Väsby)
  Är du sugen på att testa ett turkiskt bad finns Hamam Oriental. Här kan du välja mellan självbetjäning och en massa olika behandlingar med skummassage och skrubbning. Vill du sova över går det även att boka en hamamweekend med boende på Scandic Infra City.

Stockholm, Sverige