Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Din bästa Stockholmsguide

Alla som inte åkt till Gbg: här festar Sthlm

Här, på Linje 10 kan du smyga igång helgen.
Här, på Linje 10 kan du smyga igång helgen.

Har polarna dragit till Göteborg för en Way out west-weekend?
Deppa inte - i Stockholm kan du fixa egen festivalstämning och krama det sista ur festsommaren Här listar vi några av stans festligheter som du inte får missa.

Vin på Bodega

Horntulls Bodega på Linje tio öppnar dörrarna igen efter sitt sommarlov. På torsdag ställer den mysiga vinbaren till med en öppningsfest där man lockar med anpassade priser för semestertömda plånböcker. Det låter som en förträfflig torsdag och en smygstart på helgen. 

Torsdag 10 aug, Hornstulls Bodega, Hornsbruksgatan 24

Way home east

På Carousel ställer man till med kalas för alla festsugna som inte befinner sig på Way out west men som ändå är sugna på en galen kväll. Stället lockar med klubben Way Home East med Tag Team och det kommer bli svettigt, trångt och kul!

Fredag 11 aug, Carousel, Gustav Adolfs Torg 20

Stökig indieklubb

Musikmagasinet Hymn bjuder upp till dans på Södra teatern på fredag och det kommer spelas allt från klassik indie till modern pop. Bakom skivspelarna står tidningens skribenter som utlovar ett svettigt dansgolv och en stökig fest. 

Fredag 11 aug, Södra teatern, Mosebacke torg

Stans bästa utsikt

Stället med stans bästa utsikt tar ingen paus bara för att Göteborg ställer till med festival. På Strömterassen spelar resident-dj-duon Tony Zoulias och Taro hiphop och r’n’b medans du sippar på något gott och har en underbar lördagskväll. 

Lördag 12 aug, Strömterassen, Strömgatan 14

Dagsfesta

Är du sugen på att dricka drinkar innan kvällen börjat så ställer Josefina till med dagsfest på lördag. ”Day to Night party” börjar vid 17 och håller på tills solen går ner. Det är dessutom fritt inträde innan klockan 19.

Lördag 12 aug, Josefina, Galärvarvsvägen 10

Funk och rosé

Restaurangen Sixten & Frans på Kungsholmen bjuder in till skönt häng på fredag för alla som inte är på ett regnigt Wow. Här utlovas billig rosé (250 kr för en flaska) och cava samt jazzigt och funkigt gung. En perfekt start på helgen med andra ord. 

Fredag 11 aug, Sixten & Frans, Fridhemsgatan 43

Michael Jackson-fest

På Debaser Hornstull har man på lördag en stor hyllningsfest för The King of pop – Michael Jackson då det är 30 år sedan albumet BAD släpptes. Förbered dig på mängder av MJ-hits och glöm inte att öva in lite moves att köra på dansgolvet. 

Lördag 12 aug, Debaser, Hornstulls strand 4

Linje Tio, Hornsbruksgatan, Stockholm, Sverige