Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Hundratals försäljare samlas till loppisar söder om stan

Anja Gustafsson och dottern Else är redo för loppis. "Folk kommer också att sälja fika. Else kommer att vara med och baka." Foto: Anders BjörklundAnja Gustafsson och dottern Else är redo för loppis. "Folk kommer också att sälja fika. Else kommer att vara med och baka." Foto: Anders Björklund
Anja Gustafsson och dottern Else är redo för loppis.

Det har varit en torftig vår och sommar för loppisälskarna. Men nu är loppisarna tillbaka – i ny tappning och med rejält besked.
I Huddinge och Botkyrka deltar 100-tals försäljare med bord utanför hus och hem.

ANNONS

Med coronakrisen har stora loppisar uteblivit i bland annat Hågelbyparken, Sjödalsparken och Skeppsmyreparken. Men nu är loppisarna tillbaka på allvar fast i annan tappning med namn som loppisrunda, promenad-loppis och loppissafari.
– Nu är vi uppe i 125 deltagande hushåll. Det här blev mycket större än jag någonsin trott, säger Anja Gustafsson som är administratör för Facebooksidan Loppisrundan Stuvsta-Fullersta-Snättringe med en och en halv vecka kvar starten.

Flera loppisrundor på gång

Närmast väntar dock promenad-loppisen i centrala Huddinge söndag 23 augusti, även den med över hundra deltagande hushåll.

Lördagen efter är det ovan nämnda loppisrundan i Stuvsta-Fullersta-Snättringe och samma helg, både lördag och söndag, är det loppis-safari i Tullinge och Tumba. (Datum, tid och info för loppisarna i faktarutan).

”Promenad-Loppisen” i Stuvsta i början av augusti visade att vägen för de kommande loppisarna ser rak ut. Troligen blir loppisrundorna årligen återkommande. Foto: Linda Karlberg.

– För vår del började idén med att Skeppsmyrebacken i maj blev inställd. Vi hade samlat på oss mängder med saker som vi tänkte sälja. Jag gjorde en efterlysning på Facebook som på bara några dagar hade 75 personer anmält intresse. Det fanns uppenbarligen ett stort uppdämt loppis-behov. Med loppisen i Stuvsta kunde vi också se att konceptet fungerar, säger Anja Gustafsson.

Loppis Stuvsta-Fullersta-Snättringe. Anja Gustafsson med dottern Else.

Kläder, leksaker, gamla skolplanscher och husgeråd. Det är något av vad som finns att hitta när Anja, Else och Markus (utanför bild) dukar upp på gården. Foto: Anders Björklund.

Genom att försäljare och köpare inte samlas på samma plats ska det slippa bli mer än 50 personer på samma plats samtidigt.

ANNONS

– Det här är coronavänligt. Vi kommer vara tydliga med att blir det för många personer på samma plats hänvisar vi dem vidare till nästa adress alternativt att de väntar lite med att gå fram. Vi uppmanar även till coronasäkra upplägg med borden, att folk inte behöver stå så tätt.

Loppis

Bland annat kommer klädhängare med många år på nacken kommer att finnas på Anja Gustafsson bord. Foto: Anders Björklund.

Ungefär samtidigt har Tumbabon Marlene Rindå Jikita gått i samma tankar. Hon har tagit initiativ till loppis-safarin i Tumba och Tullinge.

– Folk har verkligen rensat i sina hem det här året. Vi ska bo i husbil i framtiden och med tanke på att vi bott i samma hus i 30 år gäller det att börja i tid.

Hon kommer att sälja husgeråd, möbler, prydnadssaker och annat. Hon har dock ett litet problem. I Tullinge har många hushåll hakat på och ska vara med. Och i Huddinge har uppslutningen varit massiv. Men hon är hittills ensam i Tumba om att ha loppis den helgen.

Marlene Rindå Jikitia. Loppis-Safari i Tumba och Tullinge.

Marlene Rindå Jikita och hennes man Martin har sålt hemma på uppfarten förr. Nu har de ett lass med lådor redo igen. Marlene visar fram den digra högen med lådor som de ska plocka upp. Foto: Martin Jikita.

– Tanken är ju att du ska åka både till Tullinge och Tumba. Jag vill inte vara ensam säljare i Tumba. Vi välkomnar fler Tumbabor som vill sälja, säger hon.

Fakta

Då är det loppis

Huddinge Promenadloppis

Tid och datum: Klockan 10-15 söndag 23 augusti.

Här kan du hitta mer info och karta/adresser till loppisborden.

Loppisrunda Stuvsta- Fullersta- Snättringe

Tid och datum: Klockan 10-15 lördag 29 augusti.

Här kan du hitta mer info och karta/adresser till loppisborden.

Loppissafari Tullinge-Tumba

Tid och datum: Klockan 10-15 lördag och söndag 29-30 augusti.

Här kan du hitta mer info och adresser till loppisborden.

Stockholm, Sverige