Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Tips till alla er som inte har Håkan-biljett

Nobelbergets marknad erbjuder folkfest långt från Stadion och Gärdet.
Nobelbergets marknad erbjuder folkfest långt från Stadion och Gärdet.

Att Håkan Hellström, Justin Bieber och svenska fotbollslandslaget kommer till stan är svårt att missa. Vår guide till helgen innehåller istället Radiohead, Nina Persson, Charlotte Perrelli och en vegetariskt matfest i Nacka.

Fredag

Ron Sexsmith, den finstämda popräven kommer till Nalen för en spelning. Och nästan lika finstämt borde det bli i Dramatens målarsal. Där spelar Nina Persson sina låtar tillsammans med Martin Hedroos. Skulle det bli fullt kan du alltid titta in i Dramatens nya krog NeonDämon på en enkel middag:

Samma kväll ställer sig det italienska proggrockbandet Goblin ( som kanske mest är känt för sin filmmusik) på Krakens scen ute i Slaktuhområdet. Som grädde på moset, åtminstone för alla som växte upp med brittpop, spelar Radiohead i Globen samma kväll.

Under hela helgen är det även kortfilmsmaraton på Klarabiografen. 31 filmer från fredag till söndag. Hela programmet hittar du här.


Lördag

Nobelberget i Sicka kör vidare med sina marknader. Idag är det öppet från 12-22 med musik, kommers och mat. En så kallad folkfest.

Inte särskilt långt därifrån är det folkfest för veganer: nämligen sommarens vegomässa. Nyheter som pulled havre och vegansk mjukglass varvas med föredrag, föreläsningar och foodtrucks.

En tredje folkfest på lördagen är Sommarkrysset, underhållning för hela familjen med Gry Forssell som showar live från stora scenen. Programmet visas även på tv4 för den som känner sig mer bekväm hemma i soffan. På scen har Gry med sig bland andra Magnus Uggla, Charlotte Perrelli och KSMB.


Söndag

Såhär i sommar/ skärgårdstider passar pjäsen Hemsöborna av Strindberg, som spelas på Stadsteatern, kanske lite extra bra och mm legenden Strindberg inte passar spelar en av de verkliga legender inom reggaemusiken, Lee Scratch Perry, på Kägelbanan samma kväll. Tidigare på dagen hyllas vissångaren Olle Adolphson i Eric Ericssonhallen på Skeppsholmen.

 

Stockholm, Sverige