Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Sjung karaoke och skratta åt mörk humor

Gå på Villfarelsers vernissage och sjung karaoke på Slussen i helgen.
Gå på Villfarelsers vernissage och sjung karaoke på Slussen i helgen.

Sjung karaoke på Slussen, upptäck Sri Lanka i Kungsträdgården, skratta åt mörk humor på vernissage och en massa annat i helgen. Här är dina helgtips.

Sjung karaoke på Slussen

Ta chansen att leva ut din hemliga artistdröm när Tolv Stockholm sätter upp en tillfällig karaokescen på utsiktsplatsen mitt i bygget vid Slussen. Enda kruxet, du riskerar (eller har chansen) att hamna på film som kan komma att användas i marknadsföringssyften. Läs mer här.

När: Fredag, 15 september, klockan 18-21.
Var: Slussenområdet

 

Upptäck Sri Lanka i Kungsträdgården

På lördag blir det en heldag av Sri Lanka i Kungsträdgården. Smaka på kulinariska läckerheter, prova te, njut av konst och hantverk från Sri Lanka, kolla in dansföreställningar av Channa Upuli Performing Arts Foundation och mycket mer.

När: Lördag, 16 september, klockan 11-21.
Var: Kungsträdgården

 

Gatherfestivalen på Nobelberget och Trädgården

Gather har sin bas på Nobelberget i Sickla men gör även gästspel på Trädgården. På dagarna är det föreläsningar och samtal i fokus, på kvällarna förvandlas evenemanget till Gather Music Festival. På fredagen står drygt 30 dj:s och artister för den musikaliska underhållningen på Trädgården på Södermalm. På lördagen blir det slutfest på Nobelberget. Läs mer här.

När: Fredag-lördag, 15-16 september
Var: Trädgården (Södermalm) och Nobelberget (Sickla)

 

Lava firar 20-plus

Lava har varit en institution i Stockholm för ung kultur i över 20 år. Detta ska självklart firas. På lördag är dags för födelsedagskalas. Omkring klockan 16.30 drar ett potpurri av musik, trolleri, dikt och tal igång på scen, dessutom kommer en nostalgisk utställning över Lavas historia att hänga uppe under eftermiddagen – och du kan göra screentryck med Lavamotiv (om du tar med t-shirt). Fotoautomat, pins, snacks och annat festligt finns också. Alla åldrar är välkomna.

När: Lördag, 16 september, klockan 15-19
Var: Lava, Kulturhuset Stadsteatern, vån 1 (ovanför biljettkassorna)

 

Villfarelser ställer ut på Galleri Obstinat

Under aliaset Villfarelser har Mathias Leclér gjort succé på instagram med sin mörka humor. På lördag är det vernissage när hans verk ställs ut i Stockholm. Villfarelser själv är dessutom på plats för att signera affischer. Utställningen har också öppet den 17 september kl 11-15, sedan måndag till fredag kl 10-17.

När: Lördag, 16 september, klockan 11-15.
Var: Galleri Obstinat, Birkagatan 27

Fakta

Fler utställningar att besöka i helgen

Här ska fake news krossas

Lasershow lyser upp övergivet bussgarage

Vernissage 25 meter under marken

Stockholm, Sverige