Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Kvartersfesterna slåss om besökarna

Anton Surtell, Axel Ohlson och Simon Ramn Alenius ligger bakom Neighborhood Crush. Mark Stein och Austin Davis arrangerar Katarina Kegger
Neighborhood Crush vs Katarina Kegger.

Gatufestveteranen Neighborhood Crush på Kungsholmen får konkurrens av en ny ölfestival på Södermalm i helgen. Vi ställde dem mot varandra i en duell.

Den 2 och 3 juni slår Orionteatern upp sina portar för Stockholm Brewers Festival Katarina Kegger där totalt sexton mikrobryggerier, i huvudsak lokala men även utländska, samlas.

Den amerikanskinspirerade festivalen, som har plats för totalt 1 500 besökare under helgen, är mer av ett block party än vad det är en mässa, menar Mark Stein, en av arrangörerna.

Hantverksöl, mat och livemusik

Utöver hantverksölen blir det både mat, dj:s, artistframträdanden från bland andra rockbandet Väg, indiebandet Brödet, svensk-amerikanska Barbarisms och popbandet Star Horse, och en rad aktiviteter.

– Är du en ölfantast som vill stödja lokala bryggerier ska du komma till oss. Men jag tycker att folk ska försöka gå på båda festerna. Det är häftigt att det är flera kvartersfester i stan, säger Mark Stein.

På fredagseftermiddagen är det nämligen återigen dags att stänga av Fridhemsgatan för den fjärde upplagan av Neighborhood Crush.

Grönsaksmarknad, tatuerare och up and coming artister

– Hit kommer tio tusen glada och festsugna unga och gamla. Vill man hellre hänga med ölnördar i en gammal teater så gör man det, säger Simon Ramn Alenius, barchef och delägare på Sixten & Frans.

Gatufesten som han arrangerar med Sixten & Frans grundare Anton Surtell och Axel Ohlson har genom åren lockat tusentals besökare. Förra året utökades festen till två dagar, något man fortsätter med i år.

Här finns grönsaksmarknad som har byggts samman med barberarna och tatuerarna från Stucklife, schysst streetfood (med vegetariska alternativ) och dryck från flera olika barer, bland annat en gin & tonic-bar.

Och så bjuds det på en rad liveframträdanden, framförallt från artister som är up and coming. Akterna hålls hemliga ett tag till, men ett avslöjande bjuder Simon Ramn Alenius på.

– En bokning vi är mycket nöjda över är Sandro Cavazza.


Här är ÄNNU fler festivaler samma helg:


 

Fakta

HELGENS GATUFESTER

Neighborhood Crush

Vad: Gatufest med livemusik, barbershop, tatueringsstudio, grönsaksmarknad, streetfood och fem barer

Arrangörer: Sixten & Frans grundare Anton Surtell och Axel Ohlson samt barchefen och delägaren Simon Ramn Alenius

När: Fredag, 2 juni, klockan 14-23. Lördag, 3 juni, klockan 12-23

Var: Fridhemsgatan, mellan Fleminggatan och Alströmergatan


Stockholm Brewers Festival Katarina Kegger

Vad: Amerikanskinspirerad festival med fokus på hantverksöl, mat och musik som ska hylla Stockholms mikrobryggerier

Arrangörer: Mark Stein och Austin Davis

När: Fredag, 2 juni, klockan 17-22. Lördag, 3 juni, klockan 12-17 och 18-23

Var: Orionteatern, Katarina Bangata 77

Stockholm, Sverige