Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Oktoberfest och backluckeloppis i helgen

Fyll bakluckan!
Backluckeloppis i Liljeholmen på söndag.

Sista helgen för Stockholm Jazz Festival, Oktoberfest, höstmarknad på Färgfabriken och backluckeloppis. Mitten av oktober är här.

Jämställdhet och öppenhet inom konstvärlden

Är konstvärlden jämställd? Är det egentligen okej med en herrklubb 2017? Med utgångspunkt från Konstnärsklubben (som sedan starten 1856 endast tillåter män som medlemmar) öppnar helgens utställning på Konstnärshuset upp till en större diskussion om genus och maktstrukturer inom konstvärlden. Bakom utställningen står SAK UNG som har bjudit in en rad unga samtida konstnärer.

När: Vernissage fredag 13 oktober, klockan 17-19 (OSA till eventet här). Utställningen visas även lördag-söndag 14-15 oktober klockan 12-16
Var: Smålandsgatan 7

 

Stockholm Jazz Festival

Jazzfestivalen är inne på sin sista helg. Under tre dagar kan du se bland andra Oumou Sangaré, en av de starkaste rösterna inom afrikansk musik, till en av vår tids största trummisar Tony Allen, såväl som Washington-rapparen Oddisee & Good Compny.

När: Fredag-söndag, 13-15 oktober.
Var: Flera olika scener (spana in programmet här)

 

Oktoberfest på Sixten & Frans

Sugen på fläsklägg, korvar, surkål och rostad potatis? Släng på dig lederhosen och tyrolerklänning för i helgen bjuder Kungsholmshaket Sixten & Frans in till Oktoberfest. Tysk öl och mat, stora glas, hattar och dålig musik utlovas.

När: Lördag, 14 oktober, klockan 14-01.
Var: Fridhemsgatan 43

 

Phlake på Debaser Strand

Den populära danska duon Phlake spelar på Debaser Strand på lördag. Bakom rösten står Mads Bo och för produktionerna Jonathan Elkær. Vänta dig en mix av smooth R’n’b och ettrig hiphop.

När: Lördag, 14 oktober, klockan 19-03.
Var: Hornstull Strand 4

 

Höstmarknad på Färgfabriken

Designmarknad Sthlm anordnar tvådagars höstmarknad med en rad utvalda lokala hantverkare och designers på Färgfabriken. Entré 40 spänn.

När: Lördag-söndag, 14-15 oktober, klockan 11-17.
Var: Lövholmsbrinken 1

 

Backluckeloppis i Liljeholmen

Då var det återigen den söndagen i månaden och dags för backluckeloppis i p-huset till Liljeholmstorget galleria. Gå på skattjakt och fynda fina gamla prylar.

När: Söndag, 15 oktober, klockan 11-15
Var: Liljeholmstorget gallerias p-hus

Stockholm, Sverige