Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Din bästa Stockholmsguide

Reggae, yoga i sanden och sprayburk i handen

Reagge, yoga och graffiti i helgen.
Reagge, yoga och graffiti i helgen.

I helgen blir det inte bara rockfest i Kungsan utan även reggaefest i Slakthusområdet. Dessutom kan du yoga och dansa gratis med instruktör och se en rad kända rappare göra upp i en graffiti-battle i Tanto. För de unga blir det utomhusbio och ponnyridning. Nu hoppas vi bara att vädret håller.

Rockhelg i Kungsan

Rockfantast? Dra till Kungsträdgården på rockfest, med gratis entré, i helgen. Mer info om artister hittar du här.

När: Fredag och lördag, 7-8 juli, klockan 12-01 båda dagarna. Var: Kungsträdgården

 

Reggaedagsfest med liveband

Gillar du reggae mer än rock gör du bäst i att istället gå till Kraken på lördag. Där kör de nämligen reggaedagsfest. Utöver ett dj-set dominerat av musik från genren bjuds det även på en exklusiv livespelning med det amerikanska bandet Big Mountain, som bland annat ligger bakom hitsingeln ”Baby I love your way”.

När: Lördag, 8 juli, klockan 15-20. Var: Rökerigatan 1 D, Slakthusområdet

Big Mountain spelar på Kraken på lördag.

Big Mountain spelar på Kraken på lördag.

Strandyoga på Thaiboat

På lördagar är det gratis yoga i sanden på Thaibåten. Alla kan vara med även om det är första gången, allt som behövs är en handduk eller strandmatta (om du inte vill få sand på yogamattan). Ett begränsat antal filtar och mattor finns att låna på plats.

När: Lördag, 8 juli, klockan 12-13. Var: Östgötagatan 100, Södermalm


Fler saker att göra i helgen


Ponnyridning och utomhusbio för unga 

På lördag anordnar gänget bakom 127 Festivalen Barnens dag när de mindre har möjlighet att prova på en rad olika aktiviteter, bland annat blir det ponnyridning, trollkarlsshow och pyssel. Barnens dag efterföljs av att man för första gången visar utomhusbio för barn i Sätradalsparken. Klockan 17 kan man se den tecknade filmen Zootropolis på en stor ledskärm. Klockan 20 visas ”Dröm vidare”, med 11-årsgräns. Hela sommarprogrammet finns här.

När: Lördag, 8 juli, start klockan 12. Var: Sätradalsparken, Sätra

 

Flytleksakernas dag – och gratis danskurs

Bli inte förvånad om du ser folk flyta runt på uppblåsta badleksaker i vattnet vid Hornsbergs strand på söndag. Då har nämligen ett gäng dansare bjudit in till ett badevenemang. Ta med din flytmadrass, simring, flytdjur, gummibåt eller varför inte gummipoolen och gör dem sällskap. Badleksakerna sjösätts klockan 12. På dansbanan spelas även bachata blandat med salsa och andra sköna rytmer och klockan 15-15.30 kan du delta i en gratis prova-på kurs i bachata.

När: Söndag, 9 juli, klockan 12-18. Var: Hornsbergs strand 71, Kungsholmen

 

Graffiti-battle i Tanto

The TagsAndThrows Graff Battle är tillbaka. Den här gången har det flyttats till hela Stockholms nya lagliga graffitivägg – Tantoväggen på Södermalm. Förutom att titta på när folk målar graffitti kommer besökarna själva kunna skissa, njuta av vädret, och lyssna på musik. Årets tävlande är alla mer kända som musiker än graffitimålare: rapparen Stor (aktuell med nya albumet Under Broarna), Beri, även hon rappare (aktuell med debutalbumet Rum), Ivory (aktuell med singeln Broder) och Adrijana som för ett par månader sedan debuterade i Melodifestivalen med sin låt Amare.

När: Söndag, 9 juli, klockan 13-16. Var: Tantolunden, Södermalm 

Stockholm, Sverige