Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Din bästa Stockholmsguide

Skärgårdsfestival för hela familjen

På lördag är det dags för Skärgårdsfestivalen på Djurönäset.
På lördag är det dags för Skärgårdsfestivalen på Djurönäset.

Bege dig ut i Stockholms skärgård och Djurönäset i helgen. Då är det nämligen dags för den sjätte upplagan av Skärgårdsfestivalen – en dag full av festligheter för hela familjen.

På lördag äger Skärgårdsfestivalen, för sjätte året i rad, rum i Folkparken på Djurönäset.

Det blir en dag fylld med underhållning och aktiviteter för hela familjen, med fri entré. Under dagen kommer besökarna till exempel kunna prova flera olika aktiviteter till havs och på land, medan barnen får ansiktsmålning och hoppar hoppborg.

De vuxna kommer även kunna njuta av skaldjur och ostron i champagnebaren vid havet. Men för den som inte är skaldjursfantast finns även saker från grillen, såväl som populära festivalrätter och glass att mumsa på.

Livemusik på scen

Från scenen bjuds det på livemusik med artister under ledning av coverbandet Hoffman Circus.

Först ut är barnartisten Mojje och hans band. Under eftermiddagen underhåller sedan Rebecka Karlsson och Charlie Grönvall, från senaste säsongen av Idol, och så blir det allsång med Babsan och Stefan Gunnarsson på piano.

Framåt kvällen kör Lasse Lindboms akustiska, Bröderna Rongedal och Arja Saijonmaa på stora scenen. Följt av Tommy Ekman och Micke Syd Andersson.

Efterfest till kvällen

Dessutom är skärgårdsradion på plats hela dagen, sänder live och spelar låtar mellan artistframträdandena.

Vid 22-tiden fortsätter kvällen med stor efterfest på hotellet och musik från DJ Molle (åldersgräns 21 år) och Stefan Gunnarsson i pianobaren.

När: Lördag, 8 juli, start klockan 12.30. Var: Djurönäset.

Ta dig dit: Utöver att åka egen båt eller skärgårdsbåt med Waxholmsbolaget kan du ta dig till Djurönäset både med bil och buss. Kör du bil är besöksadressen Seregårdsvägen 1, Djurhamn (avstånd ca 42 km från Stockholm). Från Slussen kan du ta buss. Restiden är ca 50 minuter och hållplatsen heter ”Djurönäset”.

Djurönäset, Värmdö, Sverige