Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Sockervadd och e-sport på storskärm i helgen

Sockervadd och e-sportsmatch på storskärm i helgen.
Sockervadd och e-sportsmatch på storskärm i helgen.

Mitten av juli och helgen bjuder bland annat på 50-talsnostalgi på dansbanan, e-sport på storskärm, dagsfest till afrobeats och yoga under bar himmel. Här är åtta tips inför helgen.

50-talskväll för hela familjen på Ekbacken

Dra till Ekbacken när Åkersberga Revyn styr helkväll med 50-talsmusik från Ekbackens husband och dansbana för alla danssugna. Ha picknick i gräset med din egen picknickkorg eller köp korv och hamburgare på plats. För barnen finns det bland annat hoppborg, ansiktsmålning, chokladhjul, popcorn och sockervadd. Inträdet är gratis.

När: Lördag, 15 juli, klockan 18-23.  Var: Centralvägen 55, Åkersberga

 

Fynda prylar från restaurang

Restaurang Volt skall totalrenoveras i sommar och vill bli av med allt gammalt. Därför bjuder de in till bakgårdsloppis på söndag. Fynda bland porslin, glas, bestick och tavlor med mera.

När: Söndag, 16 juli, från klockan 15. Var: Kommendörsgatan 16, Östermalm

 

Kolla e-sportsmatcher på KappaBar

KappaBar – e-sportens motsvarighet till O’learys – styr BarCraft-event. På lördag går Dreamhack Valencia 2017 av stapeln, då kommer Starcraft 2, och en del andra matcher, att visas på storbildskärmarna. Utöver det blir det även quiz.

När: Lördag, 15 juli, klockan 15-01. Var: Sveavägen 105, City Strandyoga på Thaiboat

På lördagar är det gratis yoga i sanden på Thaibåten. Alla kan vara med även om det är första gången, allt som behövs är en handduk eller strandmatta (om du inte vill få sand på yogamattan). Ett begränsat antal filtar och mattor finns att låna på plats.

När: Lördag, 15 juli, klockan 12-13. Var: Östgötagatan 100, Södermalm

 

Yoga under bar himmel i Rålis

Även studion YogaDevi kör gratis yoga i sommar. På lördag är det dags igen. Klassen, som är en mix av ashtangayoga och yinyoga, hålls nära skateboardrampen, mellan de två broarna – håll utkik efter deras turkosa flagga. Passar både nybörjare och erfarna yogautövare. Ta med egen matta eller handduk. Ställs in vid regn (håll koll här).

När: Lördag, 15 juli, klockan 10-11.15. Var: Rålambshovsparken, Kungsholmen

 

Zumba på kajen

På söndag kan du också dansa dig svettig när Tahiboat bjuder in till gratis Zumbaklass under bar himmel. Och detta oavsett väder, regnar det utlovas regnzumba. Kom som du är, träningsskor rekommenderas.

När: Söndag 16 juli, klockan 12-13. Var: Östgötagatan 100, SödermalmFest på kastellet

På söndag bjuds det in till heldagsfest på Vaxholms kastell. Bland annat ska det firas att Vaxholms fästnings museum fyller 70 år. Under dagen blir det ett fullspäckat program med bland annat uppträdande av Orsa spelmän, kanonskjutning av artilleriavdelningen Göteborg, skytteuppvisning, dansuppvisning, brunnsmusik, magiföreställning med Trollkarlen Dozzie, gammaldags marknad, guideturer, stafflimålning och andra barnaktiviteter. Barn går gratis. Mer info här.

När: Söndag 16 juli, klockan 11-17. Var: Kastellet, Vaxholm 

 

Dagsfest med afrobeats på Kraken

På söndag samlas några av stans bästa DJs för stor afrobeatdagsfest på Kraken i Slakthusområdet. Ny dansmusik, riktigt god afrokaribbisk mat och bra eftermiddagsdans utlovas.

När: Söndag 16 juli, klockan 15-22. Var: Rökerigatan 1D, Stockholm

 

Stockholm, Sverige