Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Standup, sommarswing och George Michael

Clara Henry och George Michael.
Youtube-stjärnan Clara Henry kör standup och George Michael ska hyllas i helgen.

I helgen bjuds det inte bara på livespelningar från Idol-stjärnan Moa Lignell och nya stjärnskottet Esther Kirabo, utan även en hyllning till George Michael och hans musik. Dessutom kan du få dig ett gott skratt när Youtube-stjärnan Clara Henry förlorar standup-oskulden.

Moa Lignell på Oljebaren

På fredagkvällen kan du njuta av livemusik på Oljebaren. Då intar nämligen sångerskan Moa Lignell, som medverkade i Idol 2011 och har två album i ryggen, scenen.

När: Fredag, 21 juli, klockan 21-22.30. Var: Oljebaren, Torsgatan 48b, Vasastan.

 

George Michael-tribute på Underbara bar

Är du en Careless Whisperer eller måhända i behov av lite Faith? Då är Underbara bar stället för dig denna härliga fredagkväll när George Michael, som gick bort i slutet av förra året, och hans musik ska hyllas.

När: Fredag, 21 juli, klockan 22-03. Var: Underbara bar, Östgötagatan 33, Södermalm. Inträde: Gratis innan 23.30.

 

Standup på Vinterviken

På lördag är det dags för den sista standup-showen för i sommar på Vintervikens Trädgård. På scen den här gången ser vi Clara Henry, Youtuber, programledare och författare, som gör sin standup-debut, Pernilla Hammargren som annars driver humorklubben ” Stand Up Yours ” på Kägelbanan och Gisela Zeime, komiker med en bitter charm och underfundiga analyser om sitt liv på Östermalm.

När: Lördag, 22 juli, klockan 19. Var: Vintervikens Trädgård, Vinterviksvägen 30. Entré: 100 spänn i dörren. G-shock session på Hötorgsterrassen

På söndag är det återigen dags för G-shock sessions, en showcase-plattform för nya artister från hela Norden. TRANS94 tillsammans med kollektivet Ladieslovehiphop kurerar evenemanget där Esther Kirabo, som bland annat öppnat för Matt Corby och just nu jobbar på sitt debutmaterial, kommer att spela live. Musikplattformen är öppen för alla åldrar och i baren serveras alkoholfria drinkar och mat från Etiopien, Indien och Thailand.

När: Söndag, 23 juli, klockan 12-16. Var: Hötorgsterrassen, Sveavägen 17, City.

 

Yoga under bar himmel i Rålis

Studion YogaDevi bjuder in till ytterligare en gratisklass yoga på lördag. Klassen, som är en mix av ashtangayoga och yinyoga, hålls nära skateboardrampen, mellan de två broarna – håll utkik efter deras turkosa flagga. Passar både nybörjare och erfarna yogautövare. Ta med egen matta eller handduk. Ställs in vid regn (håll koll här).

När: Lördag, 22 juli, klockan 10-11.15. Var: Rålambshovsparken, Kungsholmen.

 

Sommarswing på Söders dansbana

Dansa balboa, shag och lindy hop till snabb swingmusik på Söders dansbana på lördag. Och kolla in kvällens dj-battle som drar igång klockan 19. Obs, kan ställas in vid regn (håll koll här).

När: Lördag, 22 juli, klockan 18-21.30. Var: Söders dansbana, Hammarby Slussväg 15, Södermalm.

Stockholm, Sverige