Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Svensk ”halloumi” gör entré på Ostfestivalen

Den 15-17 februari fylls Münchenbryggeriet av ost när Ostfestivalen går av stapeln för sjunde året i rad. Årets stora nyhet är eldosten – en svensk halloumi.
Ostfestivalen förra året. I helgen flyttar den in på Münchenbryggeriet igen.

Den 15-17 februari fylls Münchenbryggeriet av ost när Ostfestivalen går av stapeln för sjunde året i rad. Årets stora nyhet är eldosten – en svensk halloumi.

Från morgonens frukostost till kvällens ostbricka – det finns en ost för varje tillfälle.

Letar du efter en ny favorit? På Ostfestivalen kan du botanisera bland svenska klassiker och lokala specialiteter – hårdostar, färskostar och kittostar med olika smaker, dofter, former och konsistenser.

Dessutom kan du testa en av årets stora nyheter: en svensk halloumi från Svenska Gårdsmejerister som fått namnet ”Eldost”.

Var med och kora Sveriges godaste ost

Och så blir det tävling i sex kategorier: sen bäst pressade hårdosten, mjuka vitmögelosten, kittosten, blåmögelosten, övrig ost samt den mest klassiska och den mest innovativa osten.

För sjunde året i rad utses även Sveriges godaste ost under festivalen med hjälp av publikens omröstningar.

Ostlabb för barnfamiljer

För första gången finns det också ett ett ”Ostlabb” för barnfamiljer, både på lördagen och söndagen. Där får besökarna få möjlighet att bygga sin egen ostfigur och lära sig mer om tillverkning och svenska smaker.

När: 15-17 februari (fredag kl 14-21, lördag kl 10-18, söndag kl 10-16)
Var: Münchenbryggeriet, Södermalm

Münchenbryggeriet, Söder Mälarstrand, Stockholm, Sverige