Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

80-talsnostalgi och balettshow i helgen

80-talsfilm och balett i helgen.
80-talsnostalgi på Bio Rio och Balettakademiens jubileumsföreställning på Dansens Hus.

Se konstprojektet som skulle visats på Into The Factory i somras, knip en restbiljett till Balettakademiens jubileumsföreställning, kolla porträttlika tolkningar av den amerikanska hiphopeliten, frossa i 80-talsfilm på Bio Rio och låt fackeltåg, körsång och eldshower lysa upp din helg.

Interaction by Burn

Festivalen skulle ägt rum i Stora Vika i somras, men ställdes in när polisen i sista stund nekade tillstånd. För att hedra allt engagemang genomförs nu ändå Into the Factorys planerade konstprojekt Interaction by Burn på Skeppsbron. Sedan blir det efterfest på Slakthuset.

När: Fredag till söndag, 3-5 november, klockan 12-20.
Var: Skeppsholmen 

 

Balettakademien fyller 60 år

Sedan 1957 har Balettakademien, som grundades av Lia Schubert, varit ett mecka för dans. Den 4 november går några av landets främsta dansare och koreografer samman i en jubileumsföreställning på Dansens hus för att hylla Balettakademiens betydelse för dansen i Sverige och internationellt. Föreställningen inkluderar dansverk inom genrerna modernt, street, jazz, show, commercial, contemporary, klassiskt, videodans och musikal – så att besökarna får uppleva bredden inom svensk dans. Föreställningen är utsåld online, men eventuella restbiljetter hittas i kassan samma dag.

När: Lördag 4 november, klockan 19.
Var: Dansens hus, Barnhusgatan 12-14. 

 

Vernissage på Kåken

John Beijer har hyllats för sina porträttlika tolkningar av den amerikanska hiphop-eliten. Han har fått lovord från Rich Kid och Lil Yachty samt blivit anlitad av Billboard music awards. På lördag hänger hans verk inramade i större format under utställningen FACES. Under kvällen har ni även möjlighet att köpa merch, pins och posters. Och dricka öl och alkoholfritt till vernissagepriser.

När: Lördag, 4 november, från klockan 19
Var: Kåken, Regeringsgatan 66

 

80-talsfrossa på Bio Rio – Pretty in Pink  

Bio Rio langar filmfrukost och visar kärlekshistorien Pretty in Pink med 80-talets unga stjärnskott Molly Ringwald (Sixteen Candles, Breakfast Club) och Andrew McCarthy (St Elmo’s Fire) som hyllades för sina insatser i denna film. Beställer du biljett till filmfrukost ingår en frukostbricka som du äter i biosalongen till filmen. Frukostpaket består av vegetarisk frukostfralla med ost & grönt, yoghurt med husets müsli, äppelmust, frukt, kaffe eller te. Pris 180 kronor. När de biljetterna är slut är det filmfika för 130 spänn som gäller.

När: Söndag 5 november, klockan 10.30. Frukosten serveras från kl 10 (salongen är onumrerad, så kom i tid).
Var: Bio Rio, Hornstulls strand 3

 

Ljusfest i Hagaparken

Fackeltåg, körsång, eldshow och en massa tända ljus. I allhelgonahelgen är det dags för årets ljusfest i Brunnsviken och Hagaparken, som anordnas för elfte gången. Hela programmet hittar du här.

När: Söndagen den 5 november, från klockan 15.30
Var: Brunnsviken och Hagaparken

 

Stockholm, Sverige