Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Din bästa Stockholmsguide

Mora träsk, Prince och konst för miljoner

Mora Träsk och Prince.
Något för alla smaker: Mora träsk eller Prince.

Stans skivbutiker ställer till fest. Det gör stans största Prince-fans också.
Dessutom har du chansen att komma riktigt riktigt nära en tavla för fem miljoner kronor, känd från filmen Notting Hill.

Princefest

Den senaste veckan har nyheterna om Prince handlat om hur han dog. Tur då att fredagen är här och festerna som hyllar hans liv haglar. I både kyrkor och klubbar kan man lyssna på Prince men den mest spektakulära hittar du nog här.

(Om Prince inte var tillräckligt hård för dig pågår en hyllning till andra artister samma kväll. Cosmopolite i Hornstull har förfest, långt i förväg, för att ladda inför Kiss spelning i Globen 6 maj.)


Skivbutiksfest

På lördag är det skivbutikernas dag. En nostalgisk promenad bland butiker som en gång betydde så mycket, eller kanske början på något nytt?

Vinlyskivor säljer i alla fall som aldrig förr, eller åtminstone mycket mer än för ett par år sedan. CD-skivorna har det desto jobbigare.

Läs mer här:


Tjuvlyssnat på Mosebacke

Vad pratar man om i Polen. Ett polskt konstprojekt, inte helt olikt den gamla bloggen tjuvlyssnat, Konstnären har samlat ihop berättelser från polska taxiresor, frisörbesök och saker hon hört på stan och nu ställer hon ut på Mosebacke med hjälp av Polens bästa illustratörer.


Veronica Maggio i kör

Det svenska körundret lever. Indiekören är ett stark bevis, en kör som gör arrangemang av nutida hits från exempelvis Little Jinder och Veronica Maggio. Läs mer om hur, när och var här. 


Gå på gallerirunda

Vi har pratat med fyra unga gallerister. Kolla in vad som händer på deras konstscen i helgen, mellan allt shoppande, kaffedrickande och sollapande (förhoppningsvis). 


Lägg några miljoner på auktion

Konst för miljoners miljoner på nära håll.

Konst för miljoners miljoner på nära håll.

Minns ni filmen Notting Hill, när Hugh Grant och Julia Roberts står och diskuterar en poster av en tavla på som hänger på köksväggen?  Det råkar vara Chagalls La Mariée à la Lune.

På Bukowskis kan du just nu se det verket av Chagall, konst som antagligen kommer säljas för över fem miljoner kronor. Men i helgen är det öppet hus för dem som vill se tavlan på nära håll. dessutom är Bukowskis experter på plats för att tala och svara på frågor.

Vill du veta mer om hur det går till på auktion, läs vår reporter Sandras reportage här. 

Lör-Sön 11-17, Berzelii Park 1.


Svensk Soulkung på Nalen

Eric Gadd är tillbaka på scenen. Det är 30 år sedan har ställde sig där för första gången det firas med spelning  ikväll, fredag. Nalen ligger på Regeringsgatan 74 och spelningarna börjar 20.00


Svenska popkungar på Kägelbanan

Bandet efter ett hårt skift i popfabriken.

Bandet efter ett hårt skift i popfabriken.

Peter Björn och John lyckas på något vis alltid vara aktuella, även om det är ett tag sedan skivan Breaking Point släpptes.  (Läs vår intervju med bandet här) Men spelar inte särskilt ofta i Stockholm. Men nu är det dags för en spelning på Kägelbanan , Mosebacke Lördag. 20.00


Och så något för barnen

Mora träsk kommer till Solna och ger en konsert i Solnahallen. 11.00 på söndag.

Samma dag, söndag, är det loppis för barn i Kärrtorp, på Skarpnäcks nya skola. Loppisen öppnar 10.00 och skolan ligger på Kärrtorpsvägen 95.

Det är också sista chansen för barn som vill prova på cirkus. Skansen har drop-in cirkusskola på lördag från 11-16.


Stockholm, Sverige