Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Upplev ”Ted talks” live på Nobelberget

TedxStockholm Lighthouse på Nobelberget.
Snart är det dags för TedxStockholm Lighthouse på Nobelberget.

En nobelpristagare, en äventyrare, en arbetskraftsexpert och ett kreativt geni. Den 25 november har du chansen att höra en rad inspirerande talare när en lokal upplaga av "Ted talks" med föredrag inom alla möjliga områden anordnas i Stockholm.

Det är föreningen TEDxStockholm som anordnar evenemanget Lighthouse på Nobelberget i Sickla. En upplevelse med live ”Ted talks” där åtta talare och två artister delar med sig av nya spännande idéer.

Samtalen kommer täcka in allt från teknologi, nöje och design, till utbildning, vetenskap och samhället.

Musikindustrins framtid och AI:s roll i utbildning

Under lördagen, 25 november, kommer besökarna bland annat få en inblick i musikindustrins historia och framtid, hur den nya generationen (som ofta kallas ”millenials” eller Generation Z) tillför lärdomar och utmaningar till framtidens arbetskraft, samt hur fantasi inte kan definieras utifrån konstruktioner om nytta och pragmatism och hur man håller den vid liv.

Dessutom utforskas vad artificiell intelligens har att erbjuda i utbildningssyften, vad du kan lära dig av att korsa Atlanten i en roddbåt och hur du organiserar om ditt hem så att vi inte behöver flera planeter med resurser för att uppfylla våra behov om tjugo år.

Från nobelpristagare till äventyrare på scen

Bland talarna som hittills avslöjats ingår Natural Cycles grundare Elina Berglund, som även var med och upptäckte Higgspartikeln (ett genombrott som belönades med Nobelpriset 2013), äventyraren Stefan, arbetskraftsexperten Lisa Gunnarsson och det kreativa geniet Håkan.

Modererar samtalen gör Yamina Enedahl, som tidigare själv varit med och talat om hennes historia som världsrekordhållare i fridykning.

Eventet avslutas med en ljusfest. Biljetter fixar du här.

När: Lördag, 25 november, klockan 14-23. 
Var: Nobelberget, Sickla Industriväg 6

 

Fakta

Ted talks

TED (Technology, Entertainment, Design – teknik, underhållning, formgivning) började som en årlig tvärvetenskaplig konferens i Vancouver (Kanada) som definierar sitt tema som ”idéer värda att sprida”.

Konferensen grundades 1984, och har hållits årligen sedan 1990.

TED-föredragen finns översatta till 90 språk och har blivit berömda för sina virala videor.

Så kallade TEDx-arrangemang, lokala föreläsningar, hålls i 145 länder.

Nobelberget, Sickla industriväg, Nacka, Sverige