Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Höstutställning på Svenskt Tenn invigd – hemtrevnad i fokus

Ett av fyra rum som inretts för årets höstutställning på Svenskt Tenn
Ett av fyra rum som inretts för årets höstutställning på Svenskt Tenn.

Årets utställning på Strandvägen har fokus på hemtrevnad – dessutom återkommer ett sidobord i Josef Franks originaldesign.

ANNONS

På måndagen invigdes Svenskt Tenns höstutställning med fyra olika ombonade rumsligheter. Alla mönster och färger utgår från den öppna spisen och hemtrevnad ska ligga i fokus.

– Jag tänker på Josef Frank som mitt under det brinnande kriget på 1940-talet satt i sitt kök i New York och skapade många av dessa vackra och lekfulla mönster som utgör den allra största delen av Svenskt Tenns mönstersortiment än idag. Behovet av färg och mönster ökar när världen känns orolig, säger Thommy Bindefeld, marknadschef och kreativt ansvarig på Svenskt Tenn i ett pressmeddelande.

Idag invigs Svenskt Tenns höstutställning

Den öppna spisen ligger i fokus. Foto: Pressbild

Franks bord återkommer

Samtidigt kommer sidobordet 578 tillbaka i sortimentet. Den här gången med glasskivor som Josefs Franks hade tänkt från början.

– Efter en genomgång i Svenskt Tenns arkiv upptäcktes det en notering från Josef Frank gällande sidobordet 578, att dess skivor ska vara i glas. När vi upptäckte denna notering justerade vi därför bordets utförande och nu återlanseras det så som det var tänkt att se ut, säger Thommy Bindefeld.

Svenskt Tenn, Strandvägen, Stockholm, Sverige