Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Inget halloweenfirande på Gröna Lund i höst

Halloween på Gröna Lund 2019.
Det blir inget halloweenfirande på Gröna Lund i höst. Coronapandemin tvingar parken att hålla fortsatt stängt.

På grund av den rådande coronapandemin tvingas Gröna Lund hålla fortsatt stängt under hösten.
Halloweenfirandet blir inte av.

ANNONS

Nej, det blir inget halloweenfirande på Gröna Lund i år.

Trots åtgärder för en smittsäker öppning vågar regeringen inte tillåta nöjesparker öppna under hösten.

– Att inte få möjlighet att öppna på ett säkert sätt har försatt oss i en djup ekonomisk kris, där vi förlorat alla våra möjligheter till intäkter. Fredagens besked från regeringen var den sista spiken i kistan. Det är tråkigt att behöva ge beskedet till alla Stockholms barnfamiljer att det tyvärr inte blir någon halloween på Gröna Lund, säger Gröna Lunds vd Magnus Widell i ett pressmeddelande.

”Frustrerande och sorgligt”

På grund av coronapandemin har grindarna till Gröna Lund varit stängda sedan i våras – det blev helt enkelt inte någon säsong alls.

Nöjesparken har förlorat drygt 650 miljoner kronor i intäkter och 40 procent av den fasta personalstyrkan har sagts upp. Det uteblivna halloweenfirandet, som skulle bli det fjärde i ordningen, försätter Gröna Lund i en ännu djupare kris.

– Vi har hela tiden haft ambitionen att klara den här krisen på egen hand, genom att hålla öppet på ett säkert sätt och följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer och rekommendationer. Men det säger regeringen nej till. Nu befinner vi oss i en djup kris och är i ett stort behov av ekonomiskt stöd från regeringen, en situation som helt hade kunnat undvikas. Det känns både frustrerande och sorgligt, säger Magnus Widell.

ANNONS
Gröna Lund, Lilla Allmänna Gränd, Stockholm, Sverige