Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

(rubrik saknas)

Charlotte Perrelli 
jobbar till den 22 ­december. ”Vi har alltid firat jul hemma hos mig och mamma och pappa brukar komma upp från Småland.” Men i år är julafton inte det viktiga för Charlotte. Den 25 december åker hon till Thailand. ”Jag ser fram emot ­semester med familjen. Det ska bli så skönt med sol och bad.”
Charlotte Perrelli 
jobbar till den 22 ­december. ”Vi har alltid firat jul hemma hos mig och mamma och pappa brukar komma upp från Småland.” Men i år är julafton inte det viktiga för Charlotte. Den 25 december åker hon till Thailand. ”Jag ser fram emot ­semester med familjen. Det ska bli så skönt med sol och bad.”

Efter skilsmässan från Nicola var Charlotte Perrelli livrädd för att gå in i ett nytt förhållande. Men så plötsligt hörde en man som hade sett henne på en julgala av sig. Efter en nervös promenad längs vattnet blev det de två. ”Jag visade mig som en vanlig, omejkad tjej”, berättar Charlotte om första träffen.

Charlotte Perrelli hinner inte sätta sig i skinnfåtöljen förrän nyammade Adrian kräks på hennes svarta dressade byxor. Charlotte vänder i rörelsen och försvinner lugnt i väg för att tvätta bort det.

För fyra månader sedan blev artisten mamma för tredje gången. Nu följer bebisen med henne på alla jobb.

– Saker får ta den tid det tar. Jag har barn och måste amma. Jag är lite sävlig, det går inte att stressa, säger Charlotte på sin karakteristiska småländska.

Hon har precis släppt julskivan ”Min barndoms­jul”. Ett album med jullåtar, där de äldsta sönerna medverkar. Bland annat sjunger Angelo, snart tio, ”Jag såg mamma kyssa tomten” solo.

Hur var det att ha med Angelo och Alessio på skivan?

– De var väldigt duktiga. Det var häftigt att se dem gå in i studion och bara köra. Jag trodde aldrig att de skulle våga. När jag frågade om de ville vara med var det lite ”näääh”, men nu känner de sig stolta.

Tror du att de kommer att hålla på med musik?

– Nej, det tror jag definitivt inte, säger Charlotte med kraft. Sedan har jag ingen aning om de kommer att ändra sig. Alessio är väldigt intresserad av att spela trummor.

På skivan medverkar även Näsbydalsskolans musikklasser från Täby. När Adrian nyligen döptes sjöng 28 barn från musikklasserna i Djursholms kapell.

Sedan Charlotte träffade sin sambo Anders Jensen för snart två år sedan har det gått snabbt.

– Vi är inte 20 liksom. Är man så här pass gammal vet man när det är rätt och vad man vill med sitt liv. Vill man ha gemensamma barn kan man inte sitta och vänta och trumma i tio år. Då har ögonblicket passerat.

Var träffades ni?

– Anders hörde av sig till mig. Det var väldigt modigt, jag hade aldrig någonsin gjort något sådant. Jag råkar ganska ofta ut för att någon skriver till mig, men jag brukar aldrig svara. Men den här gången var det någonting som gjorde att jag ville det, fast jag inte var intresserad. Jag ville inte vara oförskämd, att han skulle tycka att jag var en idiot.

I mejlet hade Anders skrivit: ”Jag tror vi skulle kunna ha ett utbyte av varandra och ha trevligt tillsammans, för vi är lite lika”. Han hade sett Charlotte på scen flera gånger och efter att hon uppträtt på en julgala i Stockholm bestämde han sig för att skicka ett mejl.

– Han tyckte att jag verkade vara en trevlig, sympatisk tjej.

De började prata i telefon i timmar.

Men Charlotte hade bestämt sig för att inte gå in i ett nytt förhållande. Hon hade ett fint liv med sina barn och det räckte.

Var du rädd för att gå in i en ny relation?

– Livrädd, verkligen. Jag ville inte bli överväldigad av att det fanns något bra. Det är skitläskigt att lämna ut sig till en annan, bli beroende och dela liv och saker med någon. Jag tyckte det kändes bedrövligt att gå in i det igen. Jag var inte sugen.

Charlotte tackade nej till lunch och fika. För att inte vara otrevlig gick hon till slut med på en promenad längs vattnet i Djursholm. Det snöade och Charlotte var ”nedklädd” i jeans, vinterkängor och vinterkappa med kapuschong.

Var det medvetet?

– Absolut. Det var inte alls bilden av mig som uppiffad på scen i högklackat, kort kjol och tuperat hår och en massa make up. I stället var jag tvungen att visa en vanlig omejkad tjej.

Charlotte ville förmedla ”det du ser på scen är inte det du kommer få, för det är inget som finns på riktigt. Det är bara en fasad, en artistbild som jag kliver i, det är inte så verkligheten ser ut.” Charlotte konstaterar att efter att ha figurerat i medierna i tio år har alla en bild av henne när de möts första gången.

Var det en ögonblicksförälskelse när ni väl sågs?

– Nej, inte alls. Eftersom vi hade pratat så mycket i telefon kände jag honom via rösten. När jag såg honom var det en ny person. Anders var ganska blyg och absolut inte flirtig. Tvärtom undrade jag om han verkligen var intresserad. Han var väldigt strikt och kontrollerad, som om vi var på ett lunchmöte. Förmodligen var han också nervös.

Charlotte upplevde honom som seriös och det var ett vinnande koncept. Sedan den promenaden har de nästan inte varit i från varandra.

– Efter allt jag gått igenom är jag krass, men jag hoppas verkligen att det ska hålla mellan oss livet ut. Man måste gå in i en relation med hull och hår, annars kan man aldrig vinna något. Ingenting är enkelt och friktionsfritt, men det är heller ingen som har sagt att det ska vara det.

Paret har många likheter och ingen av dem är rädd för att ta i. Anders, som är vd på ett stort bilglasföretag, började jobba som väldigt ung, slet hårt och startade egen firma vid 26.

Han är musikintresserad och bägge gillar att resa, arbeta i trädgården och inreda hus.

– De flesta män tycker att heminredning är oviktigt, men sådan är inte han.

Nu bor paret i Charlottes sekelskiftesvilla i Djursholm, som Charlottes ex-man Nicola Ingrosso lämnade för fem och ett halvt år sedan.

Anders har en femårig dotter, men eftersom Charlottes barn är äldre, går i skolan och har tennis- och hockeyträning, är det i Danderyd paret vill bo. Nu letar paret strandtomt i Djursholm.

– Vi söker med ljus och lykta. Vi tittade på ­någon tomt, men den var för liten. Hittar vi rätt läge börjar vi bygga i morgon. n

Fakta

JulPyntade hos djuren med kulor

Namn: Charlotte Perrelli.

Ålder: 39 år.

Bor: Djursholm.

Familj: Sambo Anders Jensen, 36, Angelo, 9, Alessio, 8, Adrian, född 30 juli. Anders har dottern Izabella, 5, med TV4-profilen Suzanne Sjögren.

Yrke: Artist.

Aktuell: Julskivan ”Min barndomsjul”. Showen ”Stjärnklart” på Stockholm Waterfront den 18 och 19 december. Korades till Årets mama 2013.

Om nya julskivan: ”Den är lite som mina barndoms­jular med gamla hederliga julsånger och ringlekar. Jag är uppvuxen på landet. Vi åkte häst och släde och det var mycket facklor. I ladugården pyntade vi till djuren med girlander och julgranskulor”.

Fakta

kakor ett ­måste till jul

”Varje år kör jag julbak på ett bageri. Vi är några kompisar och en konditor som kör värsta julbaket och rullar in plåtar i ugnar. Vi börjar efter lunch och håller på till efter midnatt. Efter­åt packar jag en hel resväska med bullar, saffrans­bullar, vörtbröd och olika kakor, som jag fyller frysen med”.

Fakta

Apelsiner ger julstämning

”Under julstöket steker jag apelsinskal en pytte­stund. Då doftar det jul. Jag gillar också att sätta nejlikor på apelsiner och hänga upp i röda sidenband i fönstren. Det är så ljuvligt så det är galet.”

Fakta

Barnen är med på julkorten

”Någon månad innan jul klär jag upp barnen och tar julkortsbilder själv hemma. Jag bokar en dag, förbereder det och sedan är det bara ’nu gör vi det’ och då finns det inga hinder. Det är sällan jag skjuter upp något till morgon­dagen. Skjuter jag upp saker fallerar mitt schema.”