Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Här käkar du bäst när du julshoppar

Här käkar du bäst när du julshoppar

Vi guidar till snabb energi och bättre luncher längs shoppingstråken Hamngatan, Drottninggatan och Götgatan.

Götgatan

Från Ringen centrum till Skrapan, Brunogallerian,  Slussen och allt däremellan.

Det självklara alternativet är att börja i Ringens foodcourt med ett tiotal olika kök att välja ifrån.

Känns det för hetsigt har pokébowlstället Shaka Shaka (Ringvägen 123) öppnat ganska nyligen.

Närmare Skrapan ligger Cykelcaféet Bon Meq (Vartoftagatan 45) som också erbjuder lite lugnare stämning än ställena inne bland affärerna.

Ett par meter från Götgatan och en halv trappa under markhöjd ligger creperiet Fyra knop (Svartensgatan 4) som serverar franska pannkakor både till huvudrätt och efterrätt och dessutom har de cider och vin.

Om du är sent ute kan vi också rekommendera Götgatans nya älskling La Colline – fransk bistromat i fiffig miljö (Götgatan 29).


Drottninggatan

Shoppa på nedre delen av Drottninggatan. Käka/ fika på den övre.

Nära korsningen Drottninggatan/ Rådmansgatan ligger det mysiga caféet Gast (Rådmansgatan 57) och är du sugen på något matigare ligger Rolfs kök på Tégnergatan cirka 100 meter bort.

Länge ner i backen ligger Kafé Esaias (nr 102) om det är fullt ligger Ill Café (nr 85) precis mitt emot, precis som sushistället Red Devil på samma adress.

En köttigare alternativ är nyöppnade Phils Burger (nr 79) och är du sugen på något kryddigare finns även Indian Street food (nr 73 b)

För en längre och mer avslappnad måltid, avvik cirka hundra meter bort på Wallingatan 40 och njut av maten på restaurangen Sensum (obs öppnar 17 på lördagar). Ett billigare alternativ är Bistro Bestick på Bryggargatan 8  som har samma öppentider.

För den som vill prova autentisk kinesiskt käk finns såklart klassikern Lucky Garden (Klara Norra kyrkogata 19)  två minuter från Drottninggatan.

Sist men inte minst vill vi rekommendera matställena på Haymarket. Rofyllt blandat med storstadsstim. (Hötorget 13-15)


Hamngatan/ city

Det är svettigt att julshoppa i city. Som ett träningspass. Och efter träning behöver du något fräscht, som en pokébolw exempelvis. Det hittar du dels på Hawaii Poké (Mäster Samuelsgatan 9) och på Orange County foods (Mäster Samuelsgatan 23).

Får du inte plats här, eller är sugen på något mer rejält rekommenderar vi italienaren Café Milano på Kungsträdgårdsgatan 18. En annan typ av italienare är Bianchi på Norrlandsgatan 16.

För en riktigt bra fika vet ju alla vid det här laget att det är Wienercafeét (Biblioteksgatan 6) som gäller och vill du fortsätta känna historiens vingslag går det bra att kika in på Konstnärsbaren på Smålandsgatan 7.

Är du ute och strosar senare på kvällen, kolla in Dramatens nya bar, som heter Dramaten bar.


 

Drottninggatan, Stockholm, Sverige