Matlagning för singlar. Isa Ekstam har ny kurs på gång.
Matlagning för singlar. Kocken Isa Ekstam har ny kurs på gång i stan.

Så ska kocken skapa het kärlek vid spisen

AOS utforskar 

Är du trött på vanlig dejting? Lär dig att laga vegetarisk mat tillsammans med andra singlar.
Kocken Isa Ekstam konstaterar att spisen är en plats där personkemi lätt uppstår.

Hon är en utbildad hälsokock som brinner för det vegetariska. Genom matlagningskurser förmedlar Isa Ekstam sina kunskaper till andra, och hon märker att den köttfria kosten är superhet just nu. I Stockholm är vego rent av på väg att bli mainstream.

– Det får jag verkligen säga – jag rider ju på en grön våg. Både vegetarisk och vegansk mat blir allt populärare. Folk tycker att det är attraktivt och det kommer många nya produkter. Trenden gäller inte minst för restauranger. När man går ut för att äta nu så serveras inte längre samma hemska mat som man kunde bli erbjuden för tio år sedan, säger Isa Ekstam. 


Få tips, guider och nyheter från Allt om Stockholm: Följ oss på Facebook!


Dejta vid spisen

Nu är det dags för kocken att testa något nytt, genom att förena matlagning med dejting. Idén kommer från kompisen Daniel Åsenblom. Han är en av delägarna till ett dejtingföretag  som tillsammans med dejtingsajten Happy Pancake arrangerar singelträffar runt om i landet.

– Vi började snacka om hur man skulle kunna kombinera det han gör med det jag gör. Och matlagningskurser handlar ju mycket om att interagera – och att lära känna varandra på ett lite mer avslappnat sätt än under rena dejtingformer, säger kocken.

Dejtingplattformarna är medarrangörer, men kursens innehåll utformas helt av Isa.

– Den kommer vara lite ”pimpad” med moment som fungerar bra för att lära känna varandra. I min kurs brukar man vanligtvis vara i en och samma grupp, men nu kommer deltagarna flytta runt så att de får prata med så många singlar som möjligt. Jag har också tävlingsmoment som gör matlagningen roligare, och ger upplevelsen en annan dimension, säger hon.

Tappa gärna ett ägg på golvet

Utöver tiden vid grytorna får deltagarna äta en trerätters måltid tillsammans, och kocken är övertygad om att konceptet kommer fungera.

– Jag har haft matlagningskurser med större sällskap, och då märker jag att det kan bli en härlig stämning. Man vet inte riktigt vet vad man har att förvänta sig, och då kan man dela den upplevelsen. Sedan tror jag att matlagning är ett jättebra sätt att få folk att kommunicera. Och det är ingen allvarlig stämning – om någon tappar ett ägg på golvet så är det bara kul, säger Isa Ekstam.

Lördagen den 8 april håller hon kursen på Noga Matstudio på Kungsholmen. 

Text: John Edgren
Fler liknande artiklar

Oskar, 10, år testar en av rutschkanorna i Leos lekland
AOS utforskar

Gigantiskt lekland öppnar i Kungens kurva

AOS utforskar

Våffelresan – här hittar du stans godaste

AOS utforskar

Guide: Bästa ställena att dejta för rastlösa

AOS utforskar

Naturens kraft och t-banekonst på Art Week

AOS utforskar

Kompost och hållbart mode på japanskt vis

Serie A-fotboll på Area Piccola på Riche varje söndag har blivit ett populärt event
AOS utforskar

De skapar Lilla Italien i Lilla baren