Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Komikern Johanna Wagrell gillar inte parkhäng

Komikern Johanna Wagrell
Komikern Johanna Wagrell ska åka till Italien och kanske även göra en bilresa genom Europa

Komikern Johanna Wagrell ser fram emot en lång semester. En semester utan stå upp.
– Stand up passar bäst under andra årtstider. På sommaren finns det så mycket annat att syssla med.

ANNONS

Johanna Wagrell, 35, är komikern som på bara några år byggt upp en karriär där hon bland annat har synts i tv-program som Parlamentet och nyinspelningen av humorklassikern Släng dig i brunnen.

Hon har dessutom varit programledare i Tankemedjan i P3, samt turnerat över hela landet med sin stå upp-­komik.

Jag tycker Stockholm
kan kännas tomt när
alla är på semester.

Johanna Wagrell

– För bara några år sedan jobbade jag som konsultchef och hade hand om rekrytering av ingenjörer, så mitt liv har verkligen förändrats. Det går bra just nu och det är superkul och spännande, säger Johanna Wagrell.

Efter en hektisk vår, då hon bland annat lanserade sin humorpodd Vad blir det för mord?, har Johanna nu varvat ner till ett lugnare tempo. Nu ska hon njuta av en lång sommarsemester både i Sverige och utomlands.

– Jag och min man ska bland annat åka till Italien och kanske även göra en bilresa genom Europa. Självklart blir det även en del häng hemma i stan även om jag tycker att det är som absolut bäst nu, innan stan töms på folk.

Hur menar du då?

– Jag tycker Stockholm kan kännas tomt när alla är på semester. Jag gillar storstadens puls och det är därför jag har valt att bo här. Så för mig är sommaren i Stockholm bäst just nu när det är fullt i parkerna och på uteserveringarna, säger hon.

Johanna Wagrell

Johanna Wagrell. Foto: Malina Reid

I höst väntar ett hektiskt arbets­schema med allt från nya stå upp-gig till hemliga tv-inspelningar där hon just nu inte kan eller får avslöja några detaljer. Men innan dess väntar en sommar fylld av nya upplevelser. Dock inga besök på stans stå upp-klubbar.

ANNONS

– Jag tycker att stand up passar bäst under andra årtstider. På sommaren finns det så mycket annat att syssla med, säger Johanna Wagrell.

Fakta

Johannas 3 bästa tips i Sommarstockholm:

  1. Hyr en kanot ”Det finns många ställen som hyr ut kanoter och kajaker, och det är verkligen svinmysigt att paddla iväg till någon klippa.”
  2. Häng på Rörstrandsgatan ”Det här är min gata, och på sommaren förvandlas den till sommar­gågata med massor av mysiga och stora uteserveringar där man kan ta en öl.”
  3. Häng inte i parken ”Kanske snarare en varning än ett sommartips. Men vem gillar egentligen parkhäng? Det enda som händer är att man saknar toaletter och får ont i ryggen för att det är så obekvämt.”

 

Stockholm, Sverige