Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Krogprofilens nästa steg: lyxfalafel på Söder

Mahmut Suvakci har öppnat nya Falloumi på Ringvägen på Södermalm.
Mahmut Suvakci har öppnat nya Falloumi på Ringvägen på Södermalm.

Mahmut Suvakci står bakom Lily's Burger och nyöppnade Çok.
Nu tar han nästa steg och startar falafelkrog på Södermalm.
– Vissa tror att falafel är en fryst Sibylla-puckar när det istället kan vara krispigt, saftigt och otroligt gott, säger han.

ANNONS

För två månader sen öppnade krögaren och skådisen Mahmut Suvakci till mångas stora förtjusning en döner-restaurang i Stockholm, och tidigare har han startat populära Lily’s Burger tillsammans med skådespelaren Joel Kinnaman.

Många vill ha vegetariskt

Men Mahmut har ännu fler järn i elden: nu kommer Falloumi på Södermalm – en restaurang som serverar fin-falafel med kärlek, enligt dem själva.

– Jag har märkt av en efterfrågan på vegetarisk mat den senaste tiden. Vi började med falafelburgare på Lily’s och såg snabbt att det var populärt, det fick mig att vilja att öppna något som bara satsade på den delen, säger han.Ibland kan man känna en dålig eftersmak av falafel – så ska det aldrig vara

Mahmut Suvakci

”Ska smälta i munnen”

Så växte idéen till Falloumi fram och i tisdags öppnade man den nya lokalen på Ringvägen 127 på Södermalm. På menyn finns ett antal varianter, bland dem personalens favoriter: kökschefen Luddes bästa falafel med marockansk pesto och rostade morötter, och driftchefen Calles favorit – en med srirachahummus och auberginröra.

Hur ska falafel smaka – och hur ska den inte smaka?

– Ibland kan man känna en dålig eftersmak – så ska det aldrig vara. Bra falafel är krispig, saftig och smälter i munnen. Vi har en grym kock i köket och lagar dem färskt varje dag på kravmärkta kikärtor, så jag tror att det kommer att bli riktigt bra här, säger Mahmut Suvakci.

ANNONS

Ringvägen 127, Stockholm, Sverige