Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Ny kulturklubb blandar mat och konst

Oaxen Slip drar igång en egen kulturklubb.
Oaxen Slip drar igång en egen kulturklubb.

Oaxen slip satsar på ny kulturklubb. Först ut är två författare som ska underhålla middagsgästerna ute på Djurgården.

ANNONS

Ordet kulturklubb är något laddat efter DN:s reportage om en man med nära band till svenska akademien anklagas för olika sexövergrepp på sin så kallade Kulturklubb. Men å andra sidan finns det goda anledningar att återerövra det namnet.

Första gästen: Lindberg De Geer

Hur det än är med den saken så har Krogen Oaxen Slip på Djurgården startar en kulturklubb. Tisdag 30 januari är det premiär och då har arrangörerna bjudit in konstnären och författaren Marianne Lindberg DeGeer och författaren Sara Paborn som är aktuella med varsin ny bok; uppväxtskildringen På drift samt den mörka komedin Blybröllop.

På Kulturklubben käkar gästerna middag samtidigt som författarna berättar om sina verk.

– För oss är det självklart att mat går hand i hand med andra kulturyttringar, och det här är ett sätt att sammanföra dem, här på vår egen hemmaplan, säger Agneta Green, VD på Oaxen Krog & Slip

Planerad uppföljning

Projektledare för den nya kulturklubben är Michelle Palmstierna och till Allt om Stockholm säger hon att kväll nummer två redan är i startgroparna.

– Sen får vi se vilken respons det här får, men vi är öppna för att göra fler arrangemang och det behöver inte nödvändigtvis handla om litteratur, därav det lite bredare namnet Kulturklubben.

För att boka bord, kontakta Oaxen Slip.

ANNONS
Oaxen Slip, Beckholmsbron, Stockholm, Sverige