Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Landets bästa kaffebar finns i Stockholm

Johan & Nyström på Norrlandsgatan blev Årets kaffebar.
Johan & Nyström på Norrlandsgatan blev Årets kaffebar.

Efter dagens lansering av White Guide Café kan ett kafé i Stockholm stoltsera med titeln Årets kaffebar. Dessutom har flera nya Stockholmsställen fått en plats i guiden.

ANNONS

White Guide Café har besökt över 400 kaféer under året, varav 338 får en plats i guiden till landets bästa.

I åtta olika kategorier koras dessutom en vinnare. Totalt var fem Stockholmskaféer nominerade i tre av kategorierna.

Men det var bara ett av de nominerade Stockholmsställena som lämnade dagens gala vinnande.

Hatten av för Johan & Nyström

Nämligen Johan & Nyström på Norrlandsgatan som knep titeln Årets kaffebar, där även Mellqvist Kaffebar på Rörstrandsgatan var nominerade.

Så här löd juryns motivering: ”För att med ett outtröttligt driv och pedagogisk talang fortsätta att driva och utveckla kaffescenen – så till den grad att vi börjar ifrågasätta vad en kaffebar egentligen är. Med stor spets och varm kompetens erbjuds vi här det senaste i kaffe- och tebranschen. Hatten av.”

Flera håller mästarklass

Samtidigt håller flera kaféer i stan mästarklass, enligt guiden.

Vete-katten rankas som femte bäst i landet, Drop Coffee Roasters och Pascal delar elfte plats, och följs av Fosch Artisan Pâtisserie, Johan & Nyström Norrlandsgatan och Mellqvist Kaffebar på delad tolfte plats.

ANNONS

Nya Stockholmskaféer med i årets guide

Bland Stockholmskaféerna som för första gången fått en plats i årets White Guide Café, eller gjort en comeback i guiden, hittas även följande:

Japanska Café KoyaRoy Fares och Mattias Ljungbergs gemensamma projekt Mr Cake, Bullar & Bröd Stenugnsbageri på Valhallavägen, Café Två Bönor i Norra Djurgårdsstaden, Nockeby bageri i Bromma, samt Johan & Nyströms kaffebar på Norrlandsgatan, som alla öppnade under förra året.

Även Lillebrors bageri på Rörstrandsgatan som öppnade i slutet av 2016, det veganska hälsocaféet Mahalo på Hornsgatan och kafferosteriet Löfbergs Stockholm sällar sig nu till skaran.

Stockholm, Sverige