Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Den lätta vägen till en picknick i det gröna

Picknick i det gröna – utan minsta ansträngning.
Picknick i det gröna – utan minsta ansträngning.

En picknick i det gröna må låta idyllisk, men att ordna själva maten kan vara en kraftansträngning. Här är fyra ställen i Stockholm där du kan köpa färdiga picknickkorgar – så att du slipper lyfta ett finger.

Färdig picknickkorg i Hötorgshallen

ska%cc%88rmavbild-2017-06-30-kl-15-18-18

Den här picknickkorgen med bröd, druvor, delikatesser och dryck finns att beställa från PRIMA Delikatesser i Hötorgshallen.

Adress: Hötorget 3


Picknickkorgar för två – på utvalda datum

picknick fältöversten

Under sommaren erbjuder även Fältöversten färdiga picknickkorgar för alla som är sugna på parkhäng. I korgarna finns bland annat delikatesser, jordgubbar, baguette och dryck för två. Dessutom ingår filt, glas, bestick, tallrikar och servetter – och förslag på parkaktiviteter Picknickkorgarna säljs i Fältöversten mellan klockan 13 och 19 under följande datum: 13–14 juli, 27–28 juli, 10–11 augusti och 24–25 augusti. Begränsat antal, först till kvarn.

Adress: Karlaplan 13


Från husmans till klassiskt

lisas-picknick

Lisa Elmqvist har en särskild picknickservice för alla som snabbt vill ut och njuta av maten i det gröna. Det finns tre färdiga menyförslag: Husmans Picknickbricka (minst 4 personer) för den som gillar chark, Lisas Picknickbricka (2 personer), en klassiker med bland annat skagenröra, gravad lax, sill, räkor, forellrom, bröd, smör och olika såser. Och så sist men inte minst Lisas Lyxbricka (2 personer) där några av godsakerna från den vanliga picknickbrickan har uppgraderats till hummer, löjrom och västerbottenpaj. Beställs från hemsidan.

Adress: Östermalms saluhall


Picknick-skrinda på Skansen

Skansen

Hos Gubbhyllan på Skansen kan man hyra en piknick-skrinda (för minst 2 personer) med allt som behövs för en härlig picknick. Här finns filt såväl som en korg fylld med bland annat en matig sallad, nybakat surdegsbröd, efterrätt, sju sorters kakor, säsongens färska bär (just nu jordgubbar) samt vatten, saft, kaffe och te. För att försäkra sig om att få en skrinda är det bäst att maila eller ringa och beställa dagen innan besöket.

Adress: Djurgårdsslätten 49-51 (Skansen)

21 sköna utflykter i sommar

Stockholm, Sverige