Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Ljudtak och korv för Schneider i sommar

Johanna Schneider, chef för Daytime Sessions på Trädgården
Johanna Schneider, chef för Daytime Sessions på Trädgården.

Svettig på jobbet, tappad korv och ljudtak med nästan 1500 högtalare. Här är vad Daytime Sessions chef Johanna Schneider tycker om sommaren i Stockholm.

ANNONS

Stans mesta klubbqueen är, hur vi än vrider och vänder på det, lite ballare än oss. Med knappt 26 år och flera skivbolag, bokningsbolag, klubbar och till och med ett studio- och kontorskomplex under bältet är det inget att hänga läpp över.

I sommar kommer Johanna Schneider främst pyssla med sin lilla bebis Daytime Sessions, då 6 000 pers dagsfestar i solen på Trädgården till någon av de dj:s hon flyger in.

– Fuck Berlin och fuck typ allt annat, det här är så jävla kul. Vi har skapat ett nytt dansgolv kring dj-båset och och
i taket har vi slängt upp 1 437 högtalare. Det är ett ljudtak!

– Nu studsar ljudet liksom mellan tak och golv så vi kan spela ännu högre utan att störa grannarna samtidigt som dansgolvet blir som ett eget litet ljuduniversum. Det är helt maxat!

Men det hon mest ser fram emot är korven.

– Två vegankorvar med mos och jätte-mycket rostad lök från Maxigrillen vid Medis. Det är alltid kvällens höjdpunkt. Vingla hem på cykel och tappa en av dem men inte bry sig för man har två och det är sommar. Det är fan livet!

Två vegan­korvar med
mos och jätte­mycket
rostad lök från Maxi­-
grillen. Det är fan livet!

Johanna Schneider

En perfekt sommardag är hon svettig och slappar runt på jobbet. Googlar- kläder, jobbar rätt dåligt. Går lite tidigare och träffar upp polare, köper en
engångsgrill och lite goa grejer. Slinker förbi systemet och plockar några öl, kanske en vinare.

Johanna Schneider Trädgården

”Man behöver inte göra så mycket. Stan är som gjord för att vara bra på sommaren, det var väl därför de byggde den?” säger Johanna Schneider, chef för Daytime Sessions på Trädgården. Foto: Wilhelm Jaresand

Så plötsligt sitter hon där i solnedgången med alla polare. För länge och med för lite kläder men sitter kvar ändå. Sen glider hon förbi Maxigrillen på vägen hem utan att tappa en enda korv.

ANNONS

– Det är det som är så fett med Stockholm. Man behöver inte göra så mycket. Staden är som gjord för att vara bra på sommaren, det var väl därför de byggde den?

Vad hade gjort Stockholm ännu lite bättre?

– Minst en riktigt göttig bar vid vattnet. Behöver liksom inte vara något sjömanshäng bara för att den ligger där. Nyfiken gul är nära men tänk ett sådant ställe som inte bara serverer Castillo de Gredos, utan ett smaskigt naturvin. Gud jag har blivit en sådan där naturvinstönt, men det är okej.

Fakta

Johannas 3 bästa tips i Sommarstockholm:

  1. Maxigrillen vid Medborgarplatsen ”En korv i varje hand är det perfekta avslutet på vilken kväll som helst. Går lätt tidigt från en fest för att hinna dit innan stängning.” Adress: Götgatan 47B, Södermalm.
  2. Daytime Sessions ”Hela grejen med sommaren är att vara utomhus och de här är de fetaste utomhusfesterna jag vet. I år har vi gjort dem ännu bättre med ett helt sjukt ljud. Säger jag som är helt opartisk.” Adress: Hammarby Slussväg 2, Södermalm.
  3. Sicklasjön ”Hit flyr jag värmen och bakfyllan. Ofta båda två. Tillräckligt nära stan för att orka, men ändå en bit bort så det känns som utflykt.” Adress: Sickla sjö, Nacka/Stockholm.

 

Katrinebergsbacken 8, 117 61 Stockholm, Sverige