Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Ljuspunkterna som lyser upp augustimörkret

Slaget om Skeppsbron - bara några av sensommrens höjdpunkter enligt Sofie Strandberg.
Slaget om Skeppsbron – bara en av sensommarens höjdpunkter enligt Sofie Strandberg.

Tillbaka i stan efter en semester fylld av party? Deppa inte, det finns massor av roligheter att hitta på de närmsta veckorna. Vad sägs om gratis folkfest, gin & tonic-tävling eller peppig dagsfest?

Galen finalfest

Hela sommaren har bartendertävlingen Slaget om Skeppsbron pågått på Mister French. På söndag är det äntligen dags för final mellan Restaurang Ljunggren och Dramatenterrassen. Deltävlingarna som ägt rum under söndagarna i sommar har varit helt galna så att finalen kommer bli en sjuk fest är en underdrift. 

Vad: Slaget om Skeppsbron finalen. När: 27 augusti. Var: Mister French, Tullhus 2, Skeppsbron

Folkfest på söder

Helgen den 18-20 augusti ställer Nytorget till med en stor gatufest för både vuxna och barn. Det blir ett tre dagars kalas med musik, konst, tivoli, mat, loppis och annat kul både på Nytorget men även på gatorna runtomkring i området. Festen har dessutom fritt inträde! 

Vad: Nytorgsfesten När: 18-20 augusti. Var: Nytorget

Sommarens sista dagsfester

Avsluta semestern och påbörja hösten med det som blivit ett signum för sommaren 2017 – nämligen dagsfester. I slutet av augusti kommer två euforiska och galna dagsfester att äga rum – en på Kåken och en på Vida. Missa inte!

Vad: Dagsfest på Vida. När: 19 augusti. Var: Vida, Ingmar Bergmans Gata 2

Vad: Dagsfest på Kåken När: 26 augusti. Var: Kåken, Regeringsgatan 66

Popaganda 

Musikfestivalen Popaganda har genom åren gjort sig känd som en perfekt musikalisk avslutningshelg innan hösten drar igång. Och så lär det bli även i år. Artisterna som uppträder är inga mindre än Tove Lo, Phoenix, Sabina Dumba och Oskar Linnros. Hela programmet hittar du här.

Vad: Popaganda. När: 1-2 september. Var: Erikdalsbadet, Södermalm

GT-tävling

Gin & Tonic är kanske en av stockholmarnas mest älskade drink så att det finns en tävling om vem som gör den bäst är inte så konstigt. Lördagen den 26 augusti är det dags för en tävling där Sveriges bästa Gin & Tonic ska utses. Det är både professionella bartenders och amatörer som gör upp om titeln. Så är du en GT-lover är detta event ett måste att besöka. 

Vad: Sveriges bästa Gin & Tonic. När: 26 augusti. Var: Gamla Riksarkivet, Riddarholmen

 

Liljeholmsvägen 36, 117 61 Stockholm, Sverige