Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Malena Ernman och dotter i musikal på Göta Lejon

Mor och dotter spelar samma Piaf i olika åldrar.
Mor och dotter spelar samma Piaf i olika åldrar.

Beata Ernman gör Edith Piaf på scen. Hennes mamma Malena gör rollen som Piaf, modell äldre.
– Det finns ingen jag litar mer på musikaliskt, säger Malena Ernman,

ANNONS

Den 19 september 2020 får den nyskrivna musikalen Forever Piaf premiär på Göta Lejon. Edith Piafs dramatiska liv gestaltas av Beata Ernman och Malena Ernman.

14-åriga Beata Ernman gör musikaldebut där hon spelar Edith Piaf som ung.

– Så länge jag kan minnas har jag dansat och sjungit. Jag har lyssnat på Edith Piaf under min uppväxt men det är först nu jag har fått hela hennes historia. Att få framföra hennes odödliga musik är en dröm som går i uppfyllelse, säger Beata Ernman, säger hon i en kommentar.

Mor och dotter spelar samma kvinna

Den äldre Piaf spelas av Betas mamma, Malena Ernman.

– Det känns väldigt roligt att få spela tillsammans med min dotter Beata, det finns ingen jag litar mer på musikaliskt och jag inspireras av hennes sångteknik. Jag är också oerhört glad över att få återvända till Göta Lejon och att få jobba med Rikard Bergkvist. Tillsammans kommer vi att få se en helt ny sida av Edith Piaf, säger Malena Ernman.

Medverkar på scen gör också bland andra Björn Kjellman.

Fakta

Livets ros

Redan under sin korta livstid blev Edith Piaf legendarisk, en av 1900-talets absolut största sångikoner som enligt myten upptäcktes i ett gathörn när hon stod och sjöng.

Hennes drabbande unika röst, hennes älskade sånger och hennes dramatiska liv en hallick som försökte skjuta ihjäl henne, ett barn som dog och en tillvaro som Frankrikes mest populära artist som dog blott 47 år gammal, har aldrig slutat beröra.

För manus och regi står Rikard Bergkvist som bland annat skrivit och regisserat shower med Magnus Uggla, Pernilla Wahlgren och Brolle, liksom uppsättningar på GöteborgsOperan och KulturhusetStadsteatern.

Alla sånger framförs på svenska med översatta texter av Rikard Bergkvist.

Göta Lejon, Götgatan, Stockholm, Sverige