Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Helgtips: Metallicamässa, Kulturnatt, nya takterasser och cyklar

Helgtips, Metallica i Hedvig Eleonora kyrka, cykel-spa, ny takterrass och Grönan öppnar för säsongen.
Helgen är fullproppad

Det gör inte särskilt ont när vårens knoppar brister i år. Åtminstone inte om du gillar takbarer, kulturnätter och Gröna Lund. Den här helgen, när våra konton dessutom nyss fyllt på med den där lönen ( i de flesta fall) finns det alla förutsättningar att 26-28 april kan bli ett par riktigt härliga dagar.
Vi har samlat åtta stabila tips för en grym helg.

ANNONS
 1. Metallicamässa på Östermalm. Djävulens musik (hårdrock) i kyrkan. Det finns en kyrkoherde på Östermalm som gillar att tänja på gränserna: Läs mer här.
  Djävulens musik intar Hedvig Eleonora kyrka. Obs, bilden är ett montage.

  Djävulens musik intar Hedvig Eleonora kyrka. Obs, bilden är ett montage.

 2. Gröna Lund öppnar. Karuseller, konserter och sockervadd. Nu öppnar stans största nöjespark och har dessutom en helt ny åkattraktion som vi givetvis har testat. Läs mer här. 
 3. Kulturnatt: Jazz i gathörnen, kyrkorna slår upp sina dörrar och du kan göra spontana tatueringar eller lära dig om stans kvinnohistoria. Läs mer om Kulturnatten här. 
 4. Ny takterrass. Om det är något vi gillar i den här stan så är det ju en bra takbar med Karlsson på taket-vibb. Nu öppnar Blique by Nobis en ny som har premiär denna fredag. Läs mer här.
 5. Fotomässa. professionella fotografer och influencers ger sina bästa tips på hur du blir vassare på att knäppa fina kort. Läs mer här.
 6. Mosebacke öppnar. Mosebacketerrassen har renoverats. Och öppnar för säsongen den här helgen. Läs mer här.
 7. Stadsmuseet öppnar igen. Efter vad som känns som sju svåra år öppnar museet på slussen igen. Nu med ny bar och krog ovanpå all kultur. Läs mer här. 
 8. Cykelfest på Södermalm. I Älvsborgsparken kan du köpa, mecka och lära dina barn att cykla bättre. Läs mer här. 

Stadsmuseet i Stockholm, Ryssgården, Stockholm, Sverige