Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Misstänkt blodregn fick Stockholm att svartna

Vi listar filmer med domedagsscenarion till dig som själv vill spekulera...
Vi listar filmer med domedagsscenarion till dig som själv vill spekulera...

Aska från Portugal, tunga åskmoln eller eventuellt blodregn. Det är mörkt i Stockholm i dag. Här är experternas teorier om varför och en rad filmer med domedagsscenarion till dig som hellre spekulerar på egen hand.

08.55 och Stockholm ligger mörkt som en tidig morgontimme trots att solen gick upp 07.31.

Men att komma fram till SMHI för att kontrollera är näst intill omöjligt. De är nämligen nedringda efter mörkerfenomenet.

Teorierna är att det är dammpartiklar i luften från Sahara som orsakar så kallat blodregn, eller att det är aska från bränderna i Portugal, eller varm luft och fukt som orsakat tunga åskmoln, som mörkat ner himlen i Stockholm.

10.47. Stockholm har ljusnat något. Molnen är fortsatt tjocka, men det ser inte längre nattsvart ut. Det är fortfarande lite oklart vad som var orsaken.

Följ utvecklingen här.

Fakta

Domedagsscenarion i filmvärlden

Blodregn eller inte återstår att se. För dig som vill spekulera på egen hand har vi listat en rad filmer med domedagsscenarion för inspiration.

Independence day (1996)

Himlen svartnar när utomjordingar anländer till jorden för att utplåna mänskligheten…

The Day After Tomorrow (2004)

Amerikansk sci fi-katastrof film på temat oförklarliga väderförhållanden. Den globala uppvärmningen utlöser början på en ny istid, en tornado jämnar Los Angeles med marken, en gigantisk tidvattensvåg slukar New York City och hela norra halvklotet börjar frysa till kompakt is…

The Perfect Storm (2000)

Katastroffilm som utspelar sig till havs. Svärdfiskefartyget Andrea Gail med sin besättning är dödsdömt, fångat mitt i en Atlantstorm som meteorologerna kallar den perfekta stormen – där en sällsynt kombination av faktorer gav förutsättningar för att skapa århundradets värsta storm med 30 meter höga vågor…

Armageddon (1998)

Denna klassiker har måhända inte så mycket med vädret att göra som med rymden men platsar ändå på domedagslistan. En gigantisk asteroid på väg att kollidera med jorden, världens främste oljeborrare Harry S. Stamper och hans mannar anlitas för att förhindra katastrofen och rädda världen…

The core (2003)

Jorden är på väg att sluta snurra, något som skulle resultera i enorma naturkatastrofer och ta död på allt liv. En grupp vetenskapsmän rekryteras i ett projekt för stoppa katastrofen.

2012 (2009)

Att det gamla centralamerikanska folkslaget Mayaindianernas kalender tar slut den 21 december 2012 har gett upphov till den här katastroffilmen. Människor står inför världens ände när naturkatastrofer och gamla sägner blir till verklighet.

Stockholm, Sverige