Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Fortsätt rök på Mosebacke – uteserveringen får ciggtillstånd

Solnedgång på Mosebacketerrassen. Ett bra ställe för en sundowner
Här kan du ta en laglig cigg om du vill.

Mosebacke får ta emot rökare på vissa ställen av sin stora uteservering.

ANNONS

För någon vecka sedan stod det klart attTrädgården undantas från de nya reglerna, vilket i korthet betyder att folk som vill ta en cigg på utomhusklubben kan göra det. Nu står det klart att samma tillstånd ges till Mosebackes uteservering. Och fler ställen står på tur. Det skriver branschtidningen Besöksliv på sin sajt.

 – Vi har fått in förfrågningar från andra ställen där vi har begärt in kompletteringar, bland annat från Stureplansgruppen gällande Gården och även Slakthuset med anledning av sin takterrass. Vi avvaktar kompletteringar och har därför  inte tittat på det ännu, säger Karin Hultman som är chef på enheten för inomhusmiljöer på Miljöförvaltningen i Stockholm till Besöksliv.

Går att ge tillstånd ”i enskilda fall”

Hon får även frågan om varför undantag ges. Och svarar så här:

– Denna lösning finns sedan tidigare inomhus och den nya lagtexten gör ingen skillnad på serveringsställen utomhus. Då menar vi att det i enskilda fall går att uppfylla lagens krav på försiktighetsmått även utomhus om man har stora ytor att tillgå där en mindre plats kan avsättas som är väl avgränsad och som uppfyller kraven i övrigt.

Rökningen kommer att tillåtas i så kallade rökrum, avdelningar på stället dit man inte får ta med någon mat eller dryck. Den som tänkte njuta av en bärs och cigg på samma gång får alltså tänka om.

Mosebacketerrassen, Mosebacke Torg, Stockholm, Sverige