Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Debatt: Nattskiftet skriver öppet brev till Stockholm stad

debatt Nattskiftet
Nattskiftet höjer rösten för att få igång nya samtal.

Nattskiftets grundare Lisen Andréasson Florman är orolig för hur staden ser ut när tjänstemän och poliser stänger ner kulturevenemang

ANNONS

 Hej Thomas Gylling, Polisen och Stockholm Stad!

Detta är en utsträckt hand till er med tanke på den senaste tidens utveckling, eller ska vi kanske säga avveckling, av Stockholms kulturliv. Det har inte undgått någon att ställe efter ställe hotats av nedläggning och till och med tvingats stänga ner sina verksamheter – av olika, likafullt tråkiga, anledningar. Senast på tur var nationaldagsfirandet vid Smedsuddsbadet.

Vi vill se denna tradition fortsätta i många år till!

Vi på Nattskiftet anser det vara djupt oroväckande att Stockholm, ännu en gång, tvingas ställa in evenemang som har för avsikt att berika och glädja stockholmarnas kulturliv. Det är extra oroväckande och tråkigt att det är frågor gällande säkerhet som åberopats som skäl för att det ställts in idag. Detta har varit en tillställning och folkfest som cirka 10.000 besökare sett fram emot under lång tid. Värdeord som glädje, öppenhet och gemenskap har omgivit detta arrangemang och för många har Thomas Gyllings Beach Party efter sex år blivit en ny svensk tradition på nationaldagen. Vi vill se denna tradition fortsätta i många år till!

Vi på Nattskiftet vill därför återigen sträcka ut en hand för att samtala med er

Vad som ytterligare gör mig bekymrad är att jag i egenskap av sakkunnig i trygghetsfrågor, via Nattskiftet, tidigare försökt nå ut och samarbeta med er på Stockholm Stad. Vi på Nattskiftet vill därför återigen sträcka ut en hand för att samtala med er och andra inblandade aktörer för att hitta en gemensam lösning. Vi uppmanar er, ansvariga på Stockholm stad, att här och nu öppna upp för dialog. Vi är övertygade om att vi tillsammans kan hjälpas åt med att behålla en levande stad och gemensamt skapa trygga och säkra evenemang!

Det är allas ansvar att tillsammans skydda och ta hänsyn till kulturlivets intressen och jobba för ett tryggt, rikt och roligt kulturliv. På Nattskiftet har vi under fem års tid arbetat med just dessa frågor och vill med vår trygghetskompetens – med föreläsningar, utbildningar, workshops och våra Nattkompisar (trygghetsvolontärer) – verka för en trygg och säker stadsmiljö.

Den upplevda tryggheten är individuell

För oss går trygghet hand i hand med säkerhet och tillsammans med er i Stadshuset samt andra inblandade parter vill vi ta ansvar för allas rätt att känna sig trygga. Vi behöver sätta trygghet i det främre rummet så att allas personliga erfarenheter lyssnas på och tas på allvar. Den upplevda tryggheten är individuell och vi har ett medmänskligt ansvar att gemensamt gå från nolltolerans till en AKTIV nolltolerans – att ord blir till handling.

ANNONS

Vi backar dig Thomas och hoppas att, på ett öppet och tolerant sätt, få fira nationaldagen med dig på ditt Beach party den sjätte juni 2020!

Lisen Andréasson Florman, Grundare av Nattskiftet

Smedsuddsbadet, Smedsuddsvägen, Stockholm, Sverige