Ostronfrossa och steppdans i påsk – Allt om Stockholm
Ostron & steppdans.

Ostronfrossa och steppdans i påsk

AOS utforskar 

Okej, vädret kanske inte blir påskens höjdpunkt. Tur då att det finns annat att hitta på. Från ostronfrossa till steppdans, här är 7 roliga grejer att göra utan risk att bli blöt och kall.

ANNONS

Pop up-Oysters på Östermalm: Kommendören börjar långhelgen tidigt. Kl 15 på skärtorsdagen bjuder de in till afterwork med ostronservering, dj och dryck på kylning. Hela helgen 13-15 april går det att frossa i ostron och bubblor utöver den vanliga menyn.

När: 13-15 april. Adress: Kommendörsgatan 7


72 timmar som förändrade världen:
Förflyttas till en annan tid med föreställningen ”72 timmar” som berättar historien om den första påsken. På långfredagen och påskdagen kan du se den i Filadelfiakyrkan. Mer info om biljetter här.

När: 14 april, klockan 19.30, och 16 april, klockan 17.00. Adress: Rörstrandsgatan 5


Påskparad i Vallentuna:
Hemma med barnen på skärtorsdagen? Dra till den årliga påskparaden på Tuna torg. Där blir det dans och godisregn, påskris kläs med barnens pyssel och ett ”guldägg” står på spel för bästa utklädnad. Läs mer om paraden här.

När: 13 april, klockan 13.30-18. Adress: Tuna Torg, Vallentuna


Steppdansfestival i Stockholm:
På torsdag drar den åttonde upplagan av Stockholm Tap Festival igång. Det innebär även ett gäng publika event på kvällarna, för både deltagare och åskådare. På öppningskvällen blir det show, på fredagen kabaret, på lördagen och söndagen ska det battlas och på måndagen blir det gala där världens bästa steppdansare visar upp sig. All info om de olika evenemangen hittar du här.

När: 13-17 april. Adress: Clarion Hotel Sign, Östra Järnvägsgatan 35


Studsa in påsken på Bounce:
Sugen på en fartfylld aktivitet i påsk? Ta med barnen till Bounce i Kungens kurva. I den 4200 kvadratmeter stora lokalen ryms såväl parkour- och freerunningområde som traditionella trampoliner och hinderbanor. När: Parken håller öppet varje dag under påsken mellan 09.00 och 21.00. Adress: Månskärsvägen 1, Kungens Kurva. Inträde: 150 kronor (för en timme).

 

Påsklov på Tekniska museet: Spela Pong på en klättervägg, träffa digitala dinosaurier och astronauter och bli en ninja som hackar virtuell frukt för en dag. På Tekniska museets påsklov flyttar det digitala ut i verkliga livet och vise versa. Du kan också utmana dig själv eller andra i olika vintersporter, testa robotprogrammering och gå på upptäcktsfärd i nya Gruvan.

När: För öppettider och särskilt påskprogram läs mer här. Adress: Museivägen 7


Långfredagsloppis på Tid & Rum:
På fredag blir det loppis utanför butiken, fynda möbler, lampor, porslin & prylar. I år säljer Tid & Rum även ut delar av sitt lager med obegagnade Luxuslampor. Cash is king! Butikssortimentet kan däremot betalas med Swish. 

När: 14 april, klockan 12-16. Adress: Hjälmarsvägen 33

Våra bästa helgtips direkt 
i mejlen – varje fredag!

Fler liknande artiklar

AOS utforskar

Nästan som filmen Natt på museet

Helgtips

Deras budskap: Kom naken, gå in gratis

AOS utforskar

Gratis terapi på Mäster Samuelsgatan

Några får chans att gifta sig i Jetline på Gröna Lund
AOS utforskar

Förbjuden kärlek öppnar för vigsel i Jetline

Den 16-18 februari äger ostfestivalen rum på Münchenbryggeriet
Helgtips

Festival för ostälskare tillbaka i helgen

AOS utforskar

Bada bastu mitt i stan