Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

ASAP Rocky överklagar häktningen – Högsta domstolen prövar inte

Asap Rocky pekas ut för att ha misshandlat en person på stan inför Smash Festival på Stadion.
ASAP Rocky överklagar häktningsbeslutet till Högsta domstolen.

Rapparen ASAP Rocky misstänks för grov misshandel och häktades i fredags.
Men nu har hans advokat överklagat beslutet till Högsta domstolen som inte tar upp fallet, rapporterar Aftonbladet.

ANNONS

Den amerikanska världsstjärnan har suttit frihetsberövad sedan i tisdags förra veckan då han greps efter ett bråk i centrala Stockholm.

På torsdagen begärdes han häktad och under fredagen hölls häktningsförhandlingar i Stockholm tingsrätt. Han är på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel.

Tar inte upp fallet

Men rapparens advokat överklagade beslutet till hovrätten samma dag, som valde att inte pröva beslutet. Därför tar han nu frågan om häktningen hela vägen till Högsta domstolen.

– Vi har begärt att ärendet skickas till Högsta domstolen eftersom hovrätten valde att inte titta på det. Man har valt att följa en grundregel om risk för flyktfara som jag inte tycker går att applicera på det aktuella fallet. Personen i fråga är ju välkänd och har inget att vinna på att undvika en rättegång i Sverige, säger advokat Henrik Olsson Lilja till TT.

Men senare under måndagen kom beskedet att Högsta domstolen ger avslag på ansökan om prövning, rapporterar Aftonbladet. Domstolen har inte hittat något tungt skäl till att pröva ärendet.

Bråket ska ha skett på Olofsgatan i närheten av Hötorget i söndags – bara två dagar innan ASAP Rocky uppträdde på Stadion i Stockholm.

Missade två spelningar

I och med gripandet på tisdagen missade ASAP Rocky en planerad spelning i Norge och en i Polen.

Åklagaren har till och med den 19 juli på sig för att väcka åtal mot rapparen. Häktningen kommer med största sannolikhet innebära att han totalt missar tio inplanerade konserter under juli månad.

ASAP Rocky har på sin Instagram skrivit att han är oskyldig.

ANNONS
Stockholm, Sverige